Имидж почeтоха Уитни Хюстън

22745
Имидж почeтоха Уитни Хюстън
Сред големите победители на церемонията тази нощ беше филмът Южнячки

Преди броени дни церемонията по връчването на наградите Грами се превърна в отдаване на почит на Уитни Хюстън. Втора церемония също протече под знака на кончината на световноизвестната певица, която ще бъде погребана днес, пише в. "Лос Анджелис таймс".

Тази нощ в зала Шрайн аудиториум в Лос Анджелис се състоя 43-ата церемония по връчването на наградите Имдиж на американската Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите. На церемонията актрисата и певица Ванеса Уилям отдаде почит на цветнокожите артисти, починали през последните месеци, допълва БТА. Това бяха Уитни Хюстън, актьорът и музикант Кларън Клемънс и американският телевизионен водещ Доналд Кортес (Дон) Корнелиус.

Светът се сбогува с Уитни. Онлайн церемонията тук!

Изключително тесен кръг от хора - членове на семейството и близки приятели, ще присъстват днес на погребението на американската певица ...

След това певицата Йоланда Адамс изпя в памет на Хюстън песента "Обичам бог, той чува плача ми", а на фона й бяха излъчени кадри от 1994 г., когато Уитни Хюстън получи награда Имидж за най-добра изпълнителка на годината.

Сред големите победители на церемонията тази нощ беше филмът Южнячки. Той спечели три награди Имидж в категорията за най-добра лента, за най-добра актриса (Вайола Дейвис) и за най-добра актриса в поддържаща роля (Октейвия Спенсър). Актьорът Лас Алонсо получи награда Имидж в категорията за най-добра мъжка роля във филма "Да яхнеш метлата", който беше отличен и в категорията за най-добър режисьор (Салим Акил) и за най-добър актьор в поддържаща роля (Майк Ейпс).

Специална награда за принос към киноиндустрията получи режисьорът Джордж Лукас. Отличието му беше връчено от актьора Самюел Джаксън. За най-добър чуждоезичен филм беше обявен режисьорският дебют на актрисата Анджелина Джоли "Земя на кръв и мед". В музикалните категории певицата Дженифър Хъдсън спечели награда Имидж за най-добър албум за I Remember Me.

Наградите за най-добър певец и певица отидоха съответно при Сий Ло Грийн и Джил Скот. За най-добра песен беше отличено парчето на Кърк Франклин I Smile. В литературната категория отличието Имидж за най-добър роман получи Решонда Тейт Билингсли за "Кажи амин отново". А в категорията за автобиографична книга, където беше номинирана бившата държавна секретарка Кондълиза Райс за мемоарите си, спечели Хари Белафонте за автобиографията си "Моята песен".

Уитни е предчувствала скорошната си смърт

Американската певица Уитни Хюстън е предчувствала скорошната си смърт. В разговор с близки в навечерието на трагедията тя е говорила мн...

Самият Белафонте заедно с кино легендата Сидни Поатие връчиха специална награда Имидж на Асоциацията на цветнокожите каскадьори на САЩ, създадена през 1967 г., за да извоюва правото на цветнокожи да работят като каскадьори на снимачните площадки и да получават равни заплати с белите си колеги. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес