Иван Шопов и Авигея: Голяма чест е да подгряваме Thievery Corporation

4661
Иван Шопов и Авигея: Голяма чест е да подгряваме Thievery Corporation
Снимка: организаторите

На 2 юни в София ще се състои концертът на култовата американска банда Thievery Corporation. В дългоочакваното събитие, което ще се проведе под открито небе в Парка на Летище София, се включват също, от българска страна, музикалният експериментатор Иван Шопов и вокална група Авигея.

Иван Шопов и Авигея ще открият концерта и ще представят пред публиката албума си „Канатица“ в нови преработени концертни, както и непредставяни досега нови парчета.

Единство от приказни вокали, съвременни бийтове, преминаващи през гамата на електронните стилове ambient, idm, nu-jazz, dubstep и drum and bass и съчетани с редица музикални инструменти - кавал, китара, пиано, стоят в музикалната основа на албума „Канатица“. Чрез високия си професионализъм и безгранично вдъхновение, Иван Шопов и младите народни певици от Авигея претворяват вековното песенно изкуство на България в ново измерение и доказват, че музиката е най-светлия символ на българското самосъзнание. Тя e мост между земното и неземното, връзката между човек и космос, средство за извисяване.

Албумът „Канатица“ ще бъде за първи път достъпен за закупуване и на винилова грамофонна плоча, ексклузивно на събитието, а след това ще можете да се сдобиете с нея и онлайн оттук.

На 20 април Thievery Corporation издадоха десетия си студиен албум под името “Treasures from the Temple”, представляващ своеобразно продължение на култовия албум на бандата от 2017 г. “The Теmple of I&I“. Не е изненада и че кралете на лаунджа за пореден път доказват превъзходството си в света на независимата музика, като иновативно съчетават downtempo, reggae, acid-jazz, dub, middle-eastern, electronica, bossa nova, trip-hop и какво ли още не.

Описван от критици като „една от най-добрите творби“ на Thievery Corporation, албумът съдържа 12 композиции. В албума взимат участие и добре познатата на феновете на Thievery французойка LouLou Ghelichkhani, Mr. Lif, Sitali, Racquel Jones, Natalia Clavier и дългогодишният денсхол пионер Notch.

“Treasures from the Temple” може да бъде чут и поръчан тук.

***

Място на събитието: Парка на Летище София до Терминал 2.

Входът за събитието в Парка на Летище София, ще бъде изграден в непосредствена близост до изхода/входа на метро станцията, спирката на автобуси 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове ще отворят точно в 21:00ч. на 2 юни.

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/189294721674848/

БИЛЕТИ:

Билети „Ранно пиле“ на цена от 60 лв. може да намерите само в магазин ЯКО (гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ №43).

Стандартни билети от 60/65 лв. в цяла България от мрежата на Ticketportal.bg и на касите на билетопродавача в НДК, ОМV, На Тъмно, книжарници Booktrading и онлайн директно от тук.

В продажба е и VIP пакет за концерта на цена от 120 лв., който дава право на феновете приоритетен достъп, специален бадж за концерта, достъп до ВИП зоната, която ще е с директна видимост към сцената и отделен бар.

А ето каква казаха Иван Шопов и Авигея преди шоуто: 

- Освен брилянтния дебютен албум „Канатица“, очакваме и нови нечувани досега парчета, както и преработени версии на композициите от албума. Можете ли да ни разкажете малко повече за актуалните си проекти?

Авигея: За нас музиката не се описва с думи, тя се преживява. Така че се надяваме съвсем скоро да можем да споделим с публиката едно ново музикално изживяване.

Иван: В момента работим по ремиксирана версия на албума Канатица, в която музиката ни е пречупена през погледа на музиканти от цял свят. Тази версия на албума ще бъде обявена официално съвсем скоро, а до тогава работим по нови творби във все по-смели посоки.

Какво означава за вас това, да погрявате група от ранга на Thievery Corporation?

Авигея: Вълнуваме се!

Иван: За мен е сбъдната мечта да застанем до толкова големи и опитни музиканти. Вълнението е невероятно!

Къде според вас са допирните точки на експерименталната модерна музика и автентичния фолклор?

Авигея: В основата стои автентичното, това е нашият корен. А съвременната музика се ражда, вдъхновена от първоизточника.

Иван Шопов и вокална група Авигея представят дебютния си албум „Канатица“

На 18 март в Пространство 108, намиращо се в сградата на ФНТС на ул. Раковски №108 и ул. Гурко, ще можем да чуем новата съвместна проду...

Иван: В нашия проект допирните точки са любовта ни към красивото и стремежа ни да сме актуални, без да забравяме от къде идваме. А голямата цел на подобен тип фюжън е традиционната музика да стигне до всички краища на света

Какво е чувството да създаваш автентична авторска музика във време на масова продукция?

Авигея: Чувство на смелост и удовлетвореност! Ние изразяваме себе си чрез музиката, нашето светоусещане. Именно това е и връзката с автентичната народна песен, която също се е раждала от душата на българина.

Иван: Да си смел и непоколебим е основно качество в надпреварата с масовото, но също така са нужни и много любов към това което създаваш за да се чувстваш добре от резултата. Аз лично се чувствам удоволетворен и отличим, работейки в тази посока.

Какво ви се иска да виждате и чувате повече на българската музикална сцена?

SMALLMAN работят върху нова музика с Иван Шопов

Smallman със сигурност са една от най-ярките и отличителни групи в последните 10 години. Верни на принципа си да не стоят в рамки и да ...

Авигея: Изпълнители, които имат ясно послание към публиката! Музиката е изкуство, чрез което общуваме на едно по-фино ниво. Прекрасно е, когато тази комуникация е пълноценна.

Иван: Искрена музика, неподправена с клишета и модни тенденции. Когато създаваш музика от сърце трудно можеш да попаднеш в тази клопка на преходното.

Какво си пожелавате за в бъдеще?

Авигея: Вдъхновение!

Иван: Пожелавам благоденствие на Българския дух и традиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Мижав интерес ли? Панайот Панайотов като Ал Бано победи в "Като две капки вода"

Давид Гета стана баща за трети път (СНИМКА)

Дъщерята на Брус Уилис е диагностицирана с аутизъм (ВИДЕО)

Крисия отново показа, че не е дете (СНИМКА)

Честито: Бившата жена на Борис Солтарийски е бременна (СНИМКА)

Застраховаха черните боксерки на принц Хари за 1 млн. долара (СНИМКА)

Дони с емоционално признание: Намерих кой да ме опитоми

Ромина Тасевска се похвали с новата си къща (СНИМКА)

"Между живота и смъртта": Свилен Ноев от "Остава" шокира всички с разказа си

Кой ще бъде водещ на новото риалити "Островът на 100-те гривни“? (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com