Изнасилената от Роман Полански: Случилото се никога не е било голям проблем за мен

17338
Изнасилената от Роман Полански: Случилото се никога не е било голям проблем за мен
Снимка: Getty Images

Саманта Геймър - така се казва жертвата на световноизвестния режисьор Роман Полански, заради чието изнасилване правосъдието в САЩ все още го преследва. Престъплението бе извършено през 1977 г., а днес Геймър отново говори в защита на насилника си в интервю пред френското сп. Le Point със съпругата на Полански, актрисата Еманюел Сейне. 

"Нека бъда ясна: това, което се случи с Полански, никога не е било голям проблем за мен", заяви Геймър. "Дори не знаех, че е незаконно и че някой може да бъде арестуван заради него. Добре съм, все още съм добре. Фактът, че му се придава такова значение, е ужасно бреме за мен", допълва тя.

Полански и съпругата му Еманюел Сейне, снимка: Getty Images

През 1977 г. 43-годишният тогава режисьор е арестуван за незаконен сексуален акт с малолетна. Той излежава 42 дни в затвора, но бяга от САЩ през 1978 г. и оттогава живее в Европа. През 2009 т. е задържан от швейцарската полиция в опит на САЩ да осигурят екстрадирането му, но швейцарският съд отхвърля молбата и освобождава режисьора, пише segabg.com.

"Опитите за екстрадиция и арестуване на Роман са толкова нечестни и са обратното на правосъдие", заявява още Геймър пред Le Point. "Той е изплатил дълга си към обществото. Толкова, това е всичко. Всеки, който смята, че мястото му е в затвора, греши."

Полански вече не е член на Филмовата академия в САЩ

Съдът отказа на Полански да възстанови правата му в Академията за киноизкуство на САЩ, като реши, че организацията е имала основание да...

Саманта Геймър на премиерата на документалния филм за Полански през 2008 г. в Ню Йорк, снимка: Getty Images

В интервю за изданието Indiewire през 2018-а Геймър призна, че извършеното от Полански е "изнасилване", но и тогава поддържаше тезата, че той е поел отговорност за деянието си. "Той ми изпрати написано на ръка писмо, в което казваше "Съжалявам, вината беше моя, не на майка ти, и съжалявам за всичко, през които си преминала", припомня 59-годишната днес Саманта. "Усещах, че съжалява още в мига, когато беше арестуван. Не мисля, че имах нужда от извинение, но писмото беше голямо облекчение за майка ми, за съпруга ми, за децата и за приятелите ми."

89-годишният Роман Полански е завършил новия си филм "Дворецът", който чака своята премиера. Предишната творба на режисьора - "Офицер и шпионин", бе показана на фестивала във Венеция през 2019-а, където спечели Голямата награда на журито, но показът отново предизвика пресата да рови в обвиненията от 1977 г. и да насъска френската филмова индустрия срещу именития режисьор. Нито един френски продуцент, спонсор или дистрибутор не пожела да има нещо общо с "Дворецът", който е подкрепен от държавната италианска RAI Cinema, пише Variety. Не се сбъднаха и прогнозите, че той ще бъде включен в селекцията на фестивала в Кан тази година, която бе обявена по-рано през седмицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

„Кой да знае?“ се завръща в ефира на bTV

След 38 години вегетарианство: Звезда от "Хобит" отново се радва на месото (ВИДЕО)

Измъкнах се от кошмара: Половинката на Иво Аръков с неприятно преживяване

"Тя каза, че е на 23": Хванаха известен филмов сценарист с 15-годишно момиче (ВИДЕО)

Тази двойка ли ще спечели Dancing Stars? (СНИМКИ)

Подпухнала и намръщена: Ето как изглежда Мадона в действителност (СНИМКИ)

Звезда от "Пътят на честта" с радостна новина. Вижте каква е (СНИМКИ)

Невинна ли е Шакира? Искат прекратяване на процедура за данъчни измами срещу певицата

По сценарий? Чуйте нагласени ли са решенията в "Ергенът" (ВИДЕО)

Невена Цонева разкри причината за раздялата с "Ку-Ку бенд" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com