Конча Буйка: Обсебена съм от звуците

15029
Конча Буйка: Обсебена съм от звуците

Аз съм много импулсивна. И съм развълнувана, защото това е нещо като мечта за един певец. Оперните певци са съвършени изпълнители, каза Конча Буйка за предизвикателството, че на концерта й в НДК на 18 декември ще пее със симфоничен оркестър София Симфониета, предаде БГНЕС.

Ние, джазовите певци, сме точно обратното – гласът ми е тежък, не е красив. Но именно това ме кара да се чувствам сигурна – фактът, че работя за несъвършенство. А оперните певци се стремят към перфектното. Отчасти се чувствам уплашена, но до известна степен буди любопитство.

Обсебена съм от звуците. За мен всеки отделен звук е част от голяма симфонична постройка. Чувам музика непрестанно, около нас има музика постоянно, казва испанската дива с феноменален глас.

Африканците обичат българите. Знаете ли защо? Защото тук съм представител на Африка, а обичам всички. Харесвам това, което виждам. Мисля, че България е любопитна страна, казва тя в отговор на въпрос как се чувства в страната ни.

За да бъдем добри, на първо място трябва да признаем свободата, която търсим. Ако не признаваме свободата, която съществува тук и там, няма да я открием никъде, казва Конча Буйка в коментар за времето, в което живеем и много хора по света живеят угнетени и потиснати. Мисля, че свободата е концепция на човешкия ум. Робството също. Била съм робиня, а съм родена в демократична страна. Можете ли да си го представите? Така стигнах до извода, че в определена степен робството е само нещо в главата ми. Но докато гледах реалността в дадени страни, открих, че е нещо повече от това. Понякога човек си мисли, че не може да направи нищо. Но това са моментите, в които аз изглеждам по-силна. Смятам, че наближаваме края, края на всички тези глупави неща, близо сме до това да намерим решение. Това са моментите, в които смятам, че да пееш, да пишеш, да помагаш и да правиш кино, е нещо наистина голямо, убедена е певицата и като артист, покорил света.

Буйка води за концерта си в София музиканти от Куба, които ще бъдат на сцената заедно със симфоничен оркестър София Симфониета.

Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар след поредица от супер успешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка.

Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния. Така музиката й събира енергията на три континента и това е в основата на нейния световен успех. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прекланя пред нейните завладяващи интерпретации на известните песни "La boheme", " Volver volver", "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo" и др.За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва: "Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат." Последно я видяхме в неговия филм "Кожата, в която живея". Все още могат да се намерят билети за концерта на Конча Буйка в зала 1 на НДК на 18 декември.

Британци сочат хеви метъла за своя религия

Хиляди британски граждани са декларирали за своя религия хеви метъла, сочат окончателните данни от последното преброяване на Острова....

Редактор: Д. Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com