Кърк Дъглас разказва за мракобесието на макартизма

9171
Кърк Дъглас разказва за мракобесието на макартизма

Легендарният американски актьор Кърк Дъглас (95 г.) разказа свои спомени по повод неотдавнашната прожекция в Лос Анджелис на реставрираната версия на класиката "Спартак", припомняйки атмосферата на мракобесие по време на премиерата на филма, няколко години след края на макартизма.

"Когато човек е на 95 години, той вече не гледа в бъдещето, а обръща очи назад, прави равносметка на живота си", заяви някогашната холивудска звезда под овациите на ентусиазираната публика при влизането си в кинозалата преди прожекцията.

"Аз съм много горд, че съм част от Холивудската общност, защото в Холивуд хората не са разделени на демократи и републиканци, всички са американци", продължи актьорът.

"Горд съм и за това, че че има хора като Джордж Клуни или Шон Пен, които даряват пари, за да помогнат на други", продължи Кърк Дъглас, имайки предвид двамата си колеги, които са известни с хуманитарните си каузи, предаде БГНЕС.

Актьорът разказа и за епохата, когато е сниман "Спартак" и когато сценаристът Далтън Тръмбо е фигурирал в "черния списък" на макартизма и антикомунистическия "лов на вещици" по инициатива на американския сенатор Джоузеф Макарти през 50-те години на миналия век.

В края на юли актьорът и съпругата му обещаха да дарят за благотворителност 30 милиона долара на пет организации с нестопанска цел чрез Фондацията Дъглас.

Редактор: Калина Здравкова

Зак Галифианакис се ожени

Холивудският актьор Зак Галифианакис вече е женен мъж. 42-годишната звезда от "Последният ергенски запой" и 29-годишната Кин Лундберг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com