Мадона подкрепи хомосексуалните в Русия

4672
Мадона подкрепи хомосексуалните в Русия

Мадона подкрепи на концерта си в Санкт Петербург защитниците на правата на хомосексуалните, като призова публиката да покаже "любовта и уважението си" към тази общност.

"Гей общността, хомосексуалните имат същите права да живеят с достойнство, с уважение и любов. Покажете любовта и уважението си към гей общността", извика поп звездата, на чийто гръб се четеше надписа "Без страх".

На зрителите бяха раздадени розови гривни, а Мадона призова всички, които ги носят, да вдигнат ръката си, за да засвидетелстват подкрепата си. Голяма част от тълпата е отговорила на призива, според кореспондентка на АФП.

През февруари в Санкт Петербург бе приет закон, който наказва извършителите на всяко публично действие в подкрепа на хомосексуалността и педофилията. Текстът бе осъден от правозащитници, тъй като смесва хомосексуалността и педофилията.

Авторът на закона, местният депутат от управляващата партия Обединена Русия Виталий Милонов, заплаши Мадона със съд, ако подкрепи хомосексуалните по време на концерта си в Спортния дворец на Санкт-Петербург.

Защитниците на правата на хомосексуалните са много зле приети в Русия. До 1993 г. хомосексуалността бе смятана за престъпление, а до 1999 г. - за умствено заболяване.

Редактор: Ина Попова

На Мадона не й дреме за приказките на Сър Джон

Мадона даде отговор на коментарите, които Елтън Джон направи през уикенда по неин адрес. Британският изпълнител начере Мадона „ев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес