Maroon 5 се включиха в безпрецедентен протест срещу закон за половете

977
Maroon 5 се включиха в безпрецедентен протест срещу закон за половете
Снимка: Getty Images/Guliver

Популярната рокгрупата Maroon 5 се присъедини към артистите, които отменят концертите си в американския щат Северна Каролина заради действащ закон, касаещ половете.

„Това беше трудно решение за нас като група. Не искаме да наказваме нашите фенове в Северна Каролина като не свирим за тях, но в крайна сметка се стига до това да направим това, което според нас е морално правилно”, гласи съобщение на сайта на групата, цитирано от „Билборд”, с което се отменят два концерта в градове в щата.

Колумбия призна хомосексуалните бракове

Конституционният съд на Колумбия окончателно легализира еднополовите бракове. Така страната става четвъртата в Южна Америка, която реши...

Адам Ливайн и компания се присъединяват към нарастващ списък с музиканти, включващ Брус Спрингстийн, „Пърл Джем” и Ник Джонас, които отказаха концертните си ангажименти в Северна Каролина. Причината е закон, приет по-рано тази година в щата, с който гражданите са задължени да ползват обществените тоалетни, съответстващи на пола в сертификата им за раждане.

Транссексуалната вокалистка на групата „Against Me!” Лора Джейн Грейс реши вместо да бойкотира щата да превърне концерта си там в протест и показно изгори сертификата си за раждане на сцената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com