Музикалните награди на БГ Радио ще бъдат връчени на Световния Ден на Земята

13011
Музикалните награди на БГ Радио ще бъдат връчени на Световния Ден на Земята
Ще се раздадат под мотото Нова мечта

Годишните музикални награди на БГ РАДИО 2012 ще бъдат връчени в зала 1 на НДК на 22 април от 19.30 ч., съобщиха организаторите, цитирани от БГНЕС.

Световният Ден на Земята е избран целенасочено за дата на церемонията като символичното ново начало за българската поп и рок музика.

СТАРТЕР по БГ Радио става на 10

На 10 февруари сутрешното радио шоу "Стартер" навършва 10 години. За пръв път партито по случай рождения ден ще бъде тайно – кой...

Номинирани в категорията "БГ песен" за 2011 г. са Дивна, Криско и Миро с "И ти не можеш да ме спреш" , "Мрън Мрън" на Лора Караджова и Ъпсурт. В категорията попадат още "На инат" на Поли Генова и "Никой" на Графа.

Графа е безспорен победител в номинациите на БГ Радио тази година. Той получи номинации в категориите "БГ текст" на песента "Заедно", както и на соло изпълнението му в "Невидим". В същата категория номинирани са Криско, Поли Генова. Финалистката ни за Евровизия миналата година сподели, че песента "На инат" е написана във виенско кафене за около 45 минути. Баладата "Чуй ме" на Мариана Попова също е сред номинираните за най-добър български текст.

За приза "БГ изпълнител" ще се борят по мъжки Графа, Любо, Миро, Тома и Орлин Павлов. От дамите в битката за най-добра изпълнителка се включват Белослава, дебютантката Дивна, Мария Илиева, Поли Генова и Рут.

В категорията "БГ дует/трио" попадат песните "Заедно" на Графа, Любо и Орлин, "Чуй ме" на Мариана Попова и Орлин Горанов и триото между Невена, Криско и Миро "Налей Налей". Номинирани бяха и дуетната песен на момичетата с ангелски гласове Рут и Белослава "На мен ми пука" и "Мрън Мрън" на Ъпсурт.

За статуетката на БГ Радио в категорията "БГ Група" си съперничат музикантите от "Акага", "Мастило", "Мери Бойс Бенд, "Д2" и PIF.

Номинираха най-добрите БГ изпълнители

Първият етап от гласуването за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2012 приключи. Тази вечер бяха обявени номинираните в различните...

Най-ценна за повечето български музиканти беше номинацията за "БГ албум". Тук конкуренти са "Дългият път към дома" на Мери Бойс Бенд, дебютния солов албум на Любо "Любо 2010", "Невидим" на Графа, "Предай Нататък", в който Мариана Попова пее с шестима мъже и Рут с нейния първи албум Within Whispers.

Номинирани в категория за най-добри видеоклипове са "Всяка година по същото време" на Белослава и Орлин Павлов. Режисьор на клипа е Иван Москов. В същата категория номинация получи и най-доброто трио Графа, Любо и Орлин и песента "Заедно". Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Ицо Хазарта и бат Венци попадат и в тази номинация с "Мрън Мрън", дело на режисьора Валери Милев. Видеото към "Невидим" на Мартин Макариев също е номинирано.

За статуетката на дебютантите номинирани са Дивна, Богдана Петрова, Мона и Стелияна Христова.

Орлин Горанов и Любо Киров ще бъдат водещите на церемонията с мото Нова мечта, а от екипа на БГ РАДИО обещават още незабравими изпълнения от: Елица Тодорова, Лили Иванова, Графа, Бобо, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Софи Маринова, Лора Кораджова и Симфоникс.

Редактор: Ирен габарска

Номинираха най-добрите БГ изпълнители

Първият етап от гласуването за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2012 приключи. Тази вечер бяха обявени номинираните в различните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com