Над 10 000 българи ще спортуват в Аctive Hour въпреки студа

19283
Над 10 000 българи ще спортуват в Аctive Hour въпреки студа

Active Hour  е уникална по рода си кауза, която има за цел да вдъхнови хората да живят активно и да подобрят живота си. На 30 ноември от 12:00 ч., България ще стане първата държава в света, провела активния час. Събитието има всички предпоставки да се превърне в глобално движение по подобие на световноизвестния "Еarth Hour".

Какво ще се случи на 30 ноември?

В Брюксел се обсъжда състоянието на спорта в страните-членки на ЕС

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева участва във втората сесия на заседанието на Съвета на министрите от ЕС в разде...

В рамките на този час, всеки може да потича в парка, да поиграе любимия си спорт, да направи фитнес упражнения вкъщи или просто да се разходи. Най-важното е да активизира хората около себе си - приятелите, половинките, роднините, децата - и заедно да се раздвижат за 60 минути. Събитието няма определено място. Всеки сам може да избере как и с кого да се спортува.

Защо?

България се нарежда на трето място в Европа по брой на деца в предучилищна възраст с наднормено тегло, като увеличенито на затлъстелите деца от последното проучване през 2009-а година е с цели 50%. Тревожните данни за населението се допълват от последния доклад на СЗО, според който 54% от българите над 20-годишна възраст са с наднормено тегло.

Време е да променим това.

Най-красивото момиче в инвалидна количка

Аз съм просто едно момиче, което си счупи гръбнака през 2008-ма година. Обичам да прекарвам времето си във фитнеса и басейна, това са л...

Учени от Великобритания доказаха, че 60 минути умерено до енергично физическо натоварване може да покачи оценките на децата с една единица. Това означава, че 1 час спорт на ден подобрява не само физическото здраве, но и успеха.

Така, Аctive Hour ще накара българите в събота да сложат спортните си облекла и да покажат на хората до себе си, че 60 минути спорт на ден са достастъчни да се промени съдбата не само на тях, но и на цялата нация.

Повече информация на http://acitvehour.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес