Над 70 топ режисьори искат от Конгреса на САЩ помощ за кината

1845
Над 70 топ режисьори искат от Конгреса на САЩ помощ за кината
Снимка: Getty Images/Guliver

Създателите на филми Джеймс Камерън, Мартин Скорсезе и Клинт Истууд призоваха Конгреса на САЩ да помогне на кината, засегнати от пандемията от коронавируса.

Джеймс Камерън призова конгреса на САЩ да помогне на киносалоните, съобщава „Контактмюзик“.

Мицотакис: Европа е съгласна, че втора всеобща карантина е невъзможна

Има общо съгласие между европейските страни, че е много трудно, почти невъзможно да се премине към втора цялостна карантина, заяви гръц...

66-годишният режисьор - чиято филмография включва касови хитове като „Титаник“ и „Аватар“ - се обедини с колеги режисьори, продуценти и ръководители на филмови компании от Националната асоциация на собствениците на кина, Гилдията на режисьорите на Америка и Асоциацията на продукции за написването на писмо до Вашингтон с апел за финансова помощ за индустрията.

Те написаха: „Изживяването в киното е от основно значение за американския живот. 268 милиона души в Северна Америка са посетили кината миналата година, за да се смеят, плачат, да мечтаят и да вървят заедно напред."

Писмото също така твърди, че киносалоните са „велики обединители“, които без финансиране „може да не оцелеят от въздействието на пандемията“.

Кината в САЩ бяха принудени да затворят в началото на пандемията през март и въпреки че някои отвориха отново с намален капацитет, 69 на сто от малките и средни кинофирми ще подадат молби за банкрут или ще затворят за постоянно без помощта на правителството.

Подробности за състоянието на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп "има проблеми с дишането" и е "много уморен", съобщи високопоставен служител на Белия дом. Според съобщенията състоянието...

Писмото е подписано от повече от 70 души, включително известни режисьори като Мартин Скорсезе, Клинт Истууд, Джъд Апатов, Грета Геруиг, Джордан Пийл, Уес Андерсън и Анг Лий.

Те молят както републиканците, така и демократите, членове на Сената на Съединените щати и Камарата на представителите, да пренасочат неизразходваните средства от законопроекта за помощ за коронавируса, приет по-рано тази година, или да създадат нов пакет от помощи, който да поддържа кината.

Писмото продължава: „Кината са съществена индустрия, която представлява най-доброто, което американските таланти и творчество могат да предложат. Но сега се страхуваме за бъдещето им."

Те също така поискаха от правителството да подкрепи кино персонала, тъй като в театралната индустрия работят 150 000 души и около две трети от тези работни места могат да изчезнат, ако здравната криза продължи.

Спират временно кампанията на Тръмп

Всички планирани събития с участието на Доналд Тръмп или се отлагат, или ще се проведат виртуално - започвайки с отмяна на митинг във Ф...

В писмото се добавя: „Нашата страна не може да си позволи да загуби социалната, икономическата и културната стойност, която кината предоставят.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Неразпознаваем: Последната СНИМКА на Ален Делон натъжи света

Помните ли Жаси от "Сделка или не"? Няма да познаете какво работи днес (СНИМКА)

Участничка в "Ергенът" се оплака след предаването. Вижте защо (СНИМКА)

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Владимир Зомбори с любовно обяснение на сцената на "Като две капки вода"

Предстои грандиозният бал на музея "Метрополитън" - Met Gala

"За Ергена": Киара посвети песен на романтичното шоу (ВИДЕО)

Куп звезди ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола

Завръща ли се Том Холанд в четвъртата част на "Спайдърмен"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com