Ники Илиев - затънал в дългове и даден на съдия-изпълнител

42164
Ники Илиев - затънал в дългове и даден на съдия-изпълнител
Снимка: Facebook

Актьорът, сценарист и режисьор Ники Илиев гостува в предаването "При Тото", което се излъчва в Youtube канала на едноименния певец на 16 януари. В него той споделя, че през последните години е бил в тежко финансово положение и бил притискан от много страни. Разказва, както за пътя към провала си, така и за този, към успеха и какво му е помогнало да се измъкне от финансовата криза.

Оказва се, че причината е филмът „Нокаут или всичко, което тя написа”, чиято премиера бе през януари 2018г. Той разказва, че затънал в дългове до такава степен, че бил даден на съдия-изпълнител. Към трудния си период причислява и развода си с актрисата Саня Борисова, с която се запознават на снимките на сериала „Забранена любов” по Нова тв и сключват брак през 2012 г.

„Бях в абсолютна дупка тогава. И в личен план бях. Тогава се развеждах”, посочва Ники.

Ники Илиев искал да съчетае бокса и музиката, които много харесва, в един филм. Така се появила идеята за „Нокаут”. „И не ме интересува дали после хората ще го гледат. Те и не го гледаха много. Казах си, че ще направя това, което мен ме кефи”, категоричен е той. Финансовите затруднения започнали след като осъществил другата си мечта - да снима в Ню Йорк, САЩ.

Илиев даже лично се ангажирал с подготовката на Гари Дордън, познат с ролята си на Уорик Браум в сериала „От местопрестъплението”. Американецът трябвало тренира ММА, защото във филма на Ники Илиев има много бойни сцени, както и да умее да свири на китара. Агентът на Гари намерил най-добрият координатор на каскади във Франция, който работил по „Taken”, познат у нас със заглавието „Твърде лично”, със звездата Лиъм Нийсън, както и по „Люси” със Скарлет Йоахансон, на режисьора Люк Бесон.

Ники Илиев осъзнал и се опитал да обясни и пред Гари Дордън, че това предложение му звучи скъпо, а всъщност става дума за ниско бюджетен български филм. Все пак Ники получил офертата от 9000 евро на месец за тренировки. Това му су сторило много и предложил на агента Гари да се подготви в България. Така и станало. Всеки ден режисьорът водел Гари Дордън да тренира в „Славия”, след това го водил да пее. После пак тренирали вечер.

„Е, тогава ми станаха бели ръцете, между другото, от стрес. От това се появи витилигото. Защото ти си в ситуацията: Ок, имаме тука 300-400 хиляди лева, ама има шанс нещата да не се получат и най-вероятно много хора ще ме съдят след това”, сподели бившия манекен.

Сериозните задължения натрупал покрай мечтата си да снима в Ню Йорк. Ники Илиев заминал за САЩ с екипа на филма, включително и съпругата си Саня, тогава все още били заедно, която играе една от главните роли. В един момент парите свършили. Нашият герой имал кредитна карта и започнал да плаща с нея за техника, за хотел, за други неща. Когато се прибрал в България, режисьорът се успокоявал, че ще намери пари. Само, че не успял. Междувременно на 5 януари 2018 г. била премиерата на филма. След това бе представен на фестивали в чужбина, откъдето Гари Дордън има награди за актьор. Тези постижения са отразени в България, където доста се говореше за филма. На режисьора обаче вероятно хич не му е било до триумф в този момент.

„Започват да ми звънят от банката, аз започвам да им затварям. Започват да ми звънят други хора, на които им дължа пари. Започвам да им затварям. В един момент ме дадоха на съдия-изпълнител”, посочва Ники Илиев.

„В един момент бях такъв: „Добре, аз в момента дължа пари на сума ти хора. Запорирали са ме отвсякъде и т.н. Какво да направя по дяволите, за да се измъкна от тази ситуация?”. И хората в такива ситуации искат да се измъкнат веднага, да измислят някакво бързо решение”, казва Ники.

Надеждата и решението идват след като двамата с Башар Рахал започват съвместна работа по филма "Завръщане". На 1 декември 2018г. той започнал да пише сценария на филма „Завръщане”. На 5 февруари 2019 г. бил готов с първия вариант на сценария. На 3 юни 2019 г., след всеки ден обаждания, Ники и компания били събрали 505 хиляди лева за бюджета на филма. На 18 октомври 2019 г. била премиерата на филма, а през декември Ники Илиев платил абсолютно всичките си дългове.

Илиев приема всичките си грешки като урок и нещо, през което е трябвало да премине: „Не съм бил съпругът, който е трябвало да бъда с жена ми, примерно. Не съм си продуцирал филмите, както трябва. Направил съм десетки грешки. В един момент осъзнаваш какви са проблемите, преглъщаш си егото и си казваш: „Дай да се концентрираме върху пътя, който може да стане”. Значи е добре, че се е случило това”.


Към днешна дата Ники Илиев е вече навършил 40 години, чувства се добре и няма дългове. Твърди, че живее спокойно и е научил уроците си и дори продължава да се учи, като чете интересна литература.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Глория отговори със СНИМКА на слуховете за раздялата си с младото си гадже

Да се харесаш на всеки: Папи Ханс с емоционални признания за себе си (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com