X
 
 

Официално тръгна делото срещу Харви Уайнстийн

770 0
Официално тръгна делото срещу Харви Уайнстийн
Снимка: Getty Images/Guliver
Съд в Ню Йорк даде началото на процеса срещу бившия кино магнат Харви Уайнстийн, обвинен в сексуални престъпления от десетки жени в кино индустрията, пише БГНЕС.

На Уайнстийн официално бяха повдигнати първите две обвинения - в изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени в Лос Анджелис през 2013 г.

Харви Уайнстийн пристига с проходилка за старт на процеса за сексуален тормоз

Опозореният филмов магнат Харви Уайнстийн пристигна за началото на високо следеното дело за сексуални престъпления, като влезе в сграда...

Очаква се броя на обвиненият да нарасне, като над 80 жени казаха през 2019 година, че са били атакувани или изнасилени от бившия собственик на едно от най-големите киностудия в Холивуд.

Харви Уайнстийн се обяви за невинен. Той настоява, че никога не е правил секс с жените без тяхното съгласие.

Делото тепърва започва, като се очаква голяма битка между обвинители и защитници за това кои да бъдат избрани за съдебни заседатели.

Правни експерти предполагат, че процесът ще отнеме около два месеца. Най-тежките обвинения срещу Уайнстийн са за изнасилване с предварителна подготовка и преследване на жертвата. В щата Ню Йорк срещу тези престъпления има по-сурови наказания, отколкото в други щати, като най-тежката присъда е доживотен затвор.

Харви Уайнстийн ще се сблъска с ново сериозно дело

Бивш полски модел заведе ново дело за сексуално посегателство срещу известния холивудски продуцент Харви Уайнстийн, пише британският ве...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители