Остава ще щурмуват B`estfest в Румъния и Spirit of Burgas

3175
Остава ще щурмуват B`estfest в Румъния и Spirit of Burgas

Остава са втората българска група, заедно с хардкор ветераните Last Hope, която ще представи България на най-големия музикален фестивал в Румъния - B`estfest, съобщиха организаторите.

Остава ще открият програмата на втората по големина (Coca Cola Stage) от седемте сцени на фестивала на 6 юли, петък. Тази година фестивалът, който се провежда на брега на езерото Пасареа до Букурещ ще представи звезден лайн-ъп от Pulp, Garbage, Royksoop, Kreator, Dope D.O.D, Selah Sue, Andy C, Stanton Warriors и др. Освен с богатата си и разнообразна музикална програма B`estfest е известен и с широкото разнообразие от атракции, алтернативни забавления, спортове, изложби и др.

Какво ни очаква на сцената "На тъмно" на Spirit of Burgas

За четвърта поредна година, като част от Spirit of Burgas, "НА ТЪМНО" сцената се очертава като една от най-атрактивните. Този път тя е ...

По традиция Остава ще свирят и на най-големия музикален фестивал в България – Spirit of Burgas. Бандата е част от хедлайнерите на Jack Daniel`s Rock Arena, а концертът им ще се състои в първия ден на фестивала – 3 август, когато на сцената заедно с тях ще бъдат Силует, Номадия, Светльо&The Legends, Милена и румънците Les Elephants Bizarres. В следващите дни на рок арената публиката ще може да чуе горещите британски формации The Jim Jones Revue и Stop Stop, италианците Ignition Code и родните метъл, хардкор, пънк и рок класици Last Hope, Vendetta, Контрол, Odd Crew и др.

Горещото фестивално лято на групата стартира дни след излизането на новия им клип към песента "Един момент (комбинирай ме с теб)". Видеото е дело на младия, но вече все по-популярен режисьор Мартин Илиев, който засне красивия кинематографичен мини филм към предишния сингъл на Остава – "Лека нощ". В новото му видео обаче сюжетът отстъпва пред емоцията – визията е черно-бяла, основното изразно средство – танцът, а главните персонажи са две неустоими дами – Илияна Георгиева и Биляна Димова. Сладката меланхолия на песента ни потапя в една неконвенционална, нежна и предизвикателна любовна история между тях.

В момента Остава са в изключително продуктивен период - от началото на 2012 година бандата записа 2 нови песни, засне клипове към тях и издаде диска Sex in the Morning – The Best of Unplugged със списание Playboy. Разбира се, за радост на феновете си, групата не прекъсна традиционната си концертна активност, която ще продължи поне до есента, когато се очакват записите на следващите песни от предстоящия им албум.

Редактор: Десислава Симова

И реге звездата Gentleman на Spirit of Burgas

В неделя, 5 август, точно преди Chase&Status Live и KORN да избухнат на главната сцена на Spirit of Burgas, ще можем да потанцуваме с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com