Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Периодично се напиваше много: Книга разкрива истинската същност на принц Уилям

02 март 2024, 23:30 часа

Принц Уилям има горе-долу същия див темперамент като брат си, принц Хари, но е малко по-внимателен към образа, казват техни общи приятели. Доказателство за това се появи във в. "Daily Mail", който цитира откъс от книгата на Пени Джунър "Принц Уилям: Роден да бъде крал".

Снимка: Getty Images

Още: След скандалните думи за войната в Израел: Принц Уилям с коментар за антисемитизма

Авторката на книгата твърди, че в началото за принц Уилям е било много трудно да се интегрира в студентския живот. Хората около него постоянно го зяпали, а гардовете му, които се опитвали да се представят за студенти, доста се откроявали със старомодните си дрехи. Освен това той се съмнявал в способностите си за учене. Социалната антропология е много теоретична, а Уилям бил доста практичен човек.

"Университетът "Сейнт Андрюс" има много умни ученици. Спомням си опита си да вляза в Оксфорд от училище в Бирмингам: когато говориш с връстниците си, всички те изглеждат така, сякаш знаят повече от теб. И отчасти това е важало за Уилям. Той не бе най-умният ученик, който сме имали, но винаги е бил съвестен", цитиран е д-р Корнър, университетски служител, който се грижел за принца.

Първоначално иска да напусне

Снимка: Getty Images

Уилям прекарва първата си година, молейки баща си Чарлз и дядо си Филип да му позволят да напусне. Но до втората година на обучение постепенно се включва в студентския живот. Това до голяма степен се дължи на началото на връзка с Кейт Мидълтън и преместването с нея и двама техни общи приятели в малък апартамент в къща, почти изцяло заета от студенти. Там непрекъснато се провеждали купони и те били толкова шумни, че единствената учителка, която наела апартамент в тази сграда, постоянно страдала и молела съседите си да бъдат по-тихи, но това не помогнало.

Още: Принц Уилям иска войната Израел-Газа да спре

Според д-р Корнер приятелите са помогнали на принца да преодолее самотата. Освен това те го предпазвали от прекомерно внимание от страна на другите и понякога дори от агресия. Служител на университета твърди, че веднъж е видял как в рибарско селище недалеч от университета местен жител се опитал да досади на Уилям, а приятели буквално заобиколили принца от всички страни.

Обичайният студентски живот

Снимка: Getty Images

След като се отпуснал, принц Уилям започнал да води обичайния начин на живот за британски студент: носел дънки и дрънкулки, периодично се напивал и се забавлявал с приятели. Някои от тях все още помнят как Уилям се забавлявал от факта, че хазяйката на наетия му апартамент получила секс играчка за рождения си ден. В същото време принцът най-вероятно никога не е опитвал наркотици.

Още: Защо принц Уилям присъства на наградите БАФТА съвсем сам? (ВИДЕО)

"Идеята, че Хари е див, а Уилям е добър, е глупост. И двамата бяха диви. Уилям знаеше как да се отпусне и периодично се напиваше много - както подобава на студент. Обичаше да излиза с приятели, но внимаваше да пази имиджа си. "Ядосал си се, какво от това? На никого не му пука. Но ако си опитал наркотици, това ще те опетни завинаги, ако искаш да станеш крал един ден", казвал един от общите приятели на принцовете Хари и Уилям.", пише в книгата.

В резултат на това принцът успял да изживее живота на мечтите си, макар и не задълго. Той успял да стане един от студентите, да се смеси с тълпата, да се разхожда спокойно из кампуса и да влиза в магазини и кафенета. Въпреки това, ако Уилям е трябвало да напише есе и приятелите му не са на разположение да го придружат, той предпочитал да работи върху него у дома, а не в библиотеката, където някой може да дойде и да започне разговор с него.

Снимка: Getty Images

"По-рано беше съобщено, че Кейт Мидълтън е привлякла принц Уилям, защото не се откроявала особено сред другите момичета. Уилям, който завършва училище за момчета, бил много срамежлив в присъствието на представители на противоположния пол, а бъдещата му съпруга се откроявала сред тях с това, че не се опитвала специално да му угоди", пище още в книгата за принца, цитирана от БГНЕС.

Още: След страшната диагноза на краля: Принц Уилям благодари за подкрепата

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес