Предупредиха Гага да внимава с гейпропагандата в Русия

5029
Предупредиха Гага да внимава с гейпропагандата в Русия

Световноизвестната Лейди Гага, която не подмина и България в тазгодишното си турне, а сега се е насочила към Санкт Петербург за концерта си на 9 декември, е била предупредена, че в града действа закон, предвиждащ глоба за пропаганда на хомосексулизма сред непълнолетните, заяви пред РИА Новости Евгений Финкелщейн, президент на компанията PMI, която организира спектакъла, предаде БГНЕС.

В момента съдът в "северната столица" на Русия разглежда искове за 333 милиона рубли към попдивата Мадона и организаторите на нейния концерт през август в града. Ищците настояват да получат обезщетението за нанесени морални щети, защото били оскърбени от това, че по време на концерта си тя е изказала подкрепа на хомосексуалните.

Активисти срещу хомосексуализма и депутати се опасяват, че подобно нарушение на закона може да извърши и Лейди Гага, в чиито песни се пропагандира еднополовата любов. Освен това вчера депутатът от партията Справедлива Русия Антон Беляков предложи на концерта на певицата да не се допускат лица на възраст под 18 години заради "излишната сексуална разкрепостеност на певицата".

Гага играе футбол в бедняшки квартал

Шантавата певица Лейди Гага, която е известна и със своята благотворителност и дари 1 млн. лева за поправяне на щетите от урагана "Санд...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com