Превишена скорост е причинила катастрофата, в която загина Пол Уокър

50266
Превишена скорост е причинила катастрофата, в която загина Пол Уокър
Снимка: Getty

Причината за смъртта на известния холивудски актьор Пол Уокър е превишената скорост, с която е карал Роджър Родас - приятелят на звездата от филмовата поредица "Бързи и яростни", съобщиха световните агенции, като се позоваха на огласените заключения на съдебните следователи от окръг Лос Анджелис, съобщава БТА.

Преди да загуби управление, да се блъсне в стълб и дърво и да се запали, автомобилът "Порше Карера ГТ" , управляван от Родас, се е движил с около 160 километра в час. А на отсечката, където е станала катастрофата, е имало знак за ограничение от 70 километра в час.

Бързи и яростни 7 излиза на 10 април 2015

Седмата част на хитовата поредица "Бързи и яростни" ще излезе на голям екран на 10 април 2015. Това съобщи на своята страница във Faceb...

Според съдебните следователи при анализа на кръвта на Уокър и Родас медиците не са открили следи от алкохол, кокаин, опиати, марихуана или други наркотични вещества.

Според заключението на съдебните лекари от окръг Лос Анджелис холивудският актьор Пол Уокър и приятелят му Роджър Родас са починали от "комбинирания ефект на травматичните наранявания и изгарянията", получени по време на автомобилната катастрофа. Уокър е получил множество фрактури, счупени са били много от костите на тялото му, включително челюстта, ръката, ребра, таза. В доклада се казва, че Родас е имал четвърта степен изгаряния на главата и шията, а също така фрактура на черепа.

Звездата на филмовата поредица "Бързи и яростни" загина на 40-годишна възраст на 30 ноември 2013 година. Трагедията стана в градчето Санта Кларита, щата Калифорния, където Уокър бе отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините.

Седмият филм от екшън поредицата "Бързи и яростни", чиято продукция беше спряна след внезапната смърт на Пол Уокър, ще излезе на екран на 10 април 2015 г. Първоначално компания "Юнивърсъл пикчърс" предвиждаше "Бързи и яростни 7" да излезе на екран на 11 юли 2014 г. Броени дни след внезапната смърт на Уокър, филмовото студио спря продукцията.

Няма мистерия около катастрофата, в която загина Пол Уокър

Звездата от „Бързи и яростни” Пол Уокър е загинал единствено заради несъобразена скорост. Това заяви източник на AP, който ...

Поредицата, в която участва и екшън звездата Вин Дизел, е реализирала над 2 милиарда долара в международния бокс-офис, припомня Ройтерс.  



Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com