Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълен кошмар: Кейт Уинслет за целувката с Леонардо ди Каприо в "Титаник" (ВИДЕО)

14 юни 2024, 17:04 часа

Кейт Уинслет коментира една от култовите сцени в американското кино - от филма "Титаник", когато тя и Леонардо ди Каприо се качват на носа на кораба и се целуват. Тя нарича снимането на този епизод "Пълен кошмар".

Коментара Уинслет направи в специален YouTube проект на "Vanity Fair", в който гледа откъси от стари свои филми и ги коментира. Разбира се, на първо място е въпросната сцена от "Титаник". "О, Боже, мой!", започва коментара си актрисата, когато вижда първите кадри. "Това ще е много криндж. Единственото, което виждам в момента, е колко много не мога да дишам от този скапан корсет. Това беше кошмар, защото Лео не спираше да се смее и трябваше да преснимаме четири пъти, защото светлината... Джим искаше много специфична светлина, а залезите се променяха. Това беше част от кораба, не беше целият кораб, на който снимахме. Трябваше да се качим по стълба, за да стигнем там. Фризьорите и гримьорите не можеха да стигнат до нас.", започва разказа си Кейт Уинслет, а след това издава една голяма тайна на продукцията. "Сега, това, което най-вероятно не знаете защо Лео изглежда напълно натурален. Всъщност трябваше да ходи на солариум, да му се слага много изкуствен тен. Така че бях скрила в дрехите си гримовете ни и четките. А между дублите оправях грима и на двама ни".

Още: Кейт Уинслет влиза в ролята на диктатор в "неловка" политическа сатира

Кошмарната целувка

Ето какво споделя Кейт Уинслет за заснемането на самата целувка. "Повтаряхме целувката. Аз имам много блед грим по лицето и трябваше да оправям грима и на двама ни между дублите. Накрая след всеки дубъл изглеждах сякаш съм се омазала с карамел, защото неговият грим се оказваше по лицето ми. А той изглеждаше сякаш половината му лице липсва, защото имаше огромно бледо петно от моя грим. Беше страшна бъркотия."

И все пак актрисата признава: "Горда съм с този филм, защото усещам, че продължава да дава и да дава. Цели нови поколения зрители откриват този филм или го гледат за първи път и в това има нещо необикновено."

Изказването на актрисата е в противовес на други нейни думи, казани наскоро, в които признава, че "Титаник" е скапал живота ѝ.

Още: Кейт Уинслет разкри тайната на дългогодишното си приятелство с Леонардо ди Каприо

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес