Салма Хайек също обвини Харви Уейнстейн в сексуален тормоз

6106
Салма Хайек също обвини Харви Уейнстейн в сексуален тормоз
Снимка: Getty Images / Guliver

Още една известна холивудска актриса - Салма Хайек, се присъедини към стотиците актриси, които обвиниха продуцента Харви Уейнстейн в сексуално посегателство и разказа под формата на есе за кошмарните си преживявания с него, предаде БГНЕС.

"В продължение на години той беше моето чудовище”, написа мексиканката в есе, което The New York Times публикува и в което тя разкри тормоза, през който е преминала по време на снимките на биографичния филм "Фрида" през 2002 година.

Жертвите на сексуален тормоз са "Личност на годината" на сп.Time

Silence Breakers ("Нарушилите тишината") или първите жeни, които разказаха за сексуалните посегателства в Холивуд – тази група хо...

След като сключила сделка с Уейнстейн за правата на филма, изстрелял я на върха и донесъл ѝ дори "Оскар", 51-годишната актриса разказва, че е настъпило време тя "да казва "не".

"Не" на това да му отварям вратата си по всяко време през нощта, хотел след хотел, място след място. "Не" на това да си вземам душ с него. "Не" и на това да го оставя да ме гледа, докато аз самата се къпя."Не" на това да ме масажира. "Не" и на това да оставя голия му приятел да ме масажира. "Не" на това да го допусна да прави с мен орална любов. "Не" на това да обменям ласки с друга жена", написа Хайек и разкри, че всеки неин отказ е бил посрещан с нарастващ "макиавелски гняв" до момент, в който Уейнстейн дори я е заплашил с убийство.

След изпълняването на невъзможните изисквания на Уейнстейн за продукцията и началото на самите снимки на "Фрида", актрисата твърди обаче, че сексуалното му посегателство е секнало. Но не и гневът, който е ескалирал все повече и повече. По думите ѝ, Уейнстейн постоянно е оплювал играта ѝ, скастрял я е, че в образа ѝ няма грам сексапил и се е съгласил целият снимачен процес да приключи само и единствено, ако тя заснеме секс сцена с друга жена с "пълна фронтална голота".

По време на самите снимки на еротичните сцени, Хайек обаче признава, че е претърпяла нервен срив и се е наложило дори да приеме успокоителни, за да може да приключи веднъж завинаги с това.

Уейнстейн купил мълчанието на модела Амбра Батилана за 1 млн. долара

Харви Уейнстейн е платил 1 милион долара преди две години на италианския модел Амбра Батилана Гутиерес, за да запази в тайна, че е била...

Но дори и след завършването на филма, Уейнстейн не е спрял тормоза си срещу Салма Хайек. Той дори ѝ е заявил, че в окончателния си вид филмът не става въобще за кината и че няма да допусне той да бъде излъчен в киносалоните, а ще го изпрати директно на видеотеките.

В края на краищата обаче биографичният филм, посветен на великата художничка Фрида Кало, получава 2 награди "Оскар" и 6 номинации, наред с 56 млн. долара печалба в бокс офисите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Неразпознаваем: Последната СНИМКА на Ален Делон натъжи света

Помните ли Жаси от "Сделка или не"? Няма да познаете какво работи днес (СНИМКА)

Участничка в "Ергенът" се оплака след предаването. Вижте защо (СНИМКА)

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Владимир Зомбори с любовно обяснение на сцената на "Като две капки вода"

Предстои грандиозният бал на музея "Метрополитън" - Met Gala

"За Ергена": Киара посвети песен на романтичното шоу (ВИДЕО)

Куп звезди ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола

Завръща ли се Том Холанд в четвъртата част на "Спайдърмен"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com