Сталоун и компания впечатлени от България

7125
Сталоун и компания впечатлени от България

Голяма част от сложната хореография и екшън сцени в новия "Непобедимите" бяха заснети в продължение на 14 седмици в страхотната, но почти непозната източноевропейска България.

Разположената в Югоизточна Европа страна, която граничи с Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Черно море, предлага на големите студия широк набор от годни за снимки места – от пищните, гъсти гори до живописните балкански селца, останали недокоснати от времето.

В специално интервю по темата Саймън Уест обясни: "България е държава, в която не се е снимало често. Следователно повечето места там не са виждани никога досега. В резултат на това филмът ни получи невероятен облик. Освен това има различни видове пейзажи и места, които могат да се снимат лесно. Мисля, че хората ще бъдат изненадани от това, което ще видят".

"Мащабът на част от тези места спря дъха ми", продължи Силвестър Сталоун. "Масивни са и начинът, по който Саймън ги засне... им придаде необикновен вид", допълни Слай.

Една от най-грандиозните сцени на лентата била заснета на летището в Пловдив – вторият по големина град в България, в близост до курортите Банско и Пампорово. Присъствието на екипа дори зарадвало местните и служителите на аерогарата. На снимачния екип му се понравила идеята да заснеме хаотичен, мащабен екшън на почти невъзможно място – в позната, градска среда, а не в джунглата или пустинята, където обикновено се развива действието.

Но избраните места създали ред предизвикателства, които все пак екипът успял да преодолее.

"Получихме разрешение да използваме истинско летище много бързо. Никога не съм предполагал, че ще имам такава възможност", призна продуцентът Кинг-Темпълтън. "Заснехме голям брой сцени, стреляхме със стотици оръжия и взривихме много неща. Блъскахме коли насред истинско летище. Не мисля, че това е правено от някого досега".

"Пръснахме снимачни площадки из целия регион. Всъщност, когато изградихме мост над р. Осъм специално за филма, направихме голям подарък за местните", обясни той.

Но за продукцията били използвани и огромните декори на прекрасното студио "Ню Бояна" в близост до столицата София. Междувременно бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер подарил на настоящия български премиер (Бойко Борисов – б.р.) меч от "Конан Варваринът".

Комплексът, създаден през септември 1962 г., когато България бе социалистическа държава, се превърна в едно от най-големите студия в Европа за отрицателно време. В началото на 80-те той бълваше по близо 50 филма на година. След политическите промени в бившия Източноевропейски блок студиото бе приватизирано. А през 2006 бе закупено от Ню Имидж/Милениъм Филмс.

След екстензивни ремонтни дейности и модернизация Ню Имидж прекръсти студиото на "Ню Бояна". Днес то предлага на американските кинотворци богата и детайлна "Нюйоркска улица", пресъздаваща "Манхатън", Римски колизеум, богат оръжеен склад, съоръжение за визуални ефекти и модерна филмова лаборатория на Кодак. Тоест студиото имало всичко необходимо за "Непобедимите II".

Въпреки впечатляващите ефекти, за Сталоун най-специалната част от лентата остава екипът от филмови легенди, обединили усилия за продукцията.

"Може би това е началото на възраждането. Или пък краят на една ера. Едно нещо обаче е сигурно – никога преди не се е случвало и никога няма да стане същото отново", обобщи Силвестър.

"Всеки в този филм имаше звездна кариера и да се съберем всички на едно място бе чисто и просто чудо. Ще бъде невероятно изживяване за публиката. Отне ни две години да го направим. Но най-после имаме филм, който, да се надяваме, ще бъде оценен от хората в идните години", завърши Слай.

Редактор: Иво Георгиев

Слай умира пак да е Рамбо

На Силвестър Сталоун явно не му стигат емоциите около снимките с Арнолд Шварценегер и иска да преживее отново вълнението да се превъплъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com