Стивън Спилбърг: Рей Бредбъри беше моята муза

5688
Стивън Спилбърг: Рей Бредбъри беше моята муза

Режисьорът Стивън Спилбърг отдаде почит към покойния писател Рей Бредбъри, завявайки, че фантастичният творец е бил негова муза през цялото време.

Легендата на научната фантастика Рей Бредбъри, автор на "Фаренхайт 451" и "Марсиански хроники", почина на 91-годишна възраст вчера. Спилбърг е сред стотиците, които скърбят след неговата загуба, предаде БГНЕС. "Той беше моята муза в голяма част от научно-фантастичните ми проекти. В света на фантазията и въображението, той остава безсмъртен", заяви режисьорът.

Почина легендата Рей Бредбъри

Легендата на научната фантастика Рей Бредбъри, автор на "Фаренхайт 451" и "Марсиански хлоники", почина на 91-годишна възраст, съобщи се...

Най-известната книга на Бредбъри, "Фаренхайт 451" (1953 г.), е написана по времето на Студената война и разказва за злото на цензурата и контрола върху мисълта в една тоталитарна държава. Тя достигна до световна аудитория с филмовата адаптация на режисьора Франсоа Трюфо през 1966 г.

Писателят има близо 600 разказа и 30 книги, включително "Марсиански хроники" за опитите на хората да колонизират Марс и нежеланите последици от това. Той се сдобива със световна слава след появата на "Хрониките" през 1950 г., сборник, включващ отделни негови разкази.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com