Съпругата на Кобе Брайънт получава близо 29 млн. долара обезщетение заради снимки от катастрофата

2519
Съпругата на Кобе Брайънт получава близо 29 млн. долара обезщетение заради снимки от катастрофата
Снимка: Getty Images

Властите в Лос Анджелис се съгласиха да заплатят на вдовицата на Кобе Брайънт близо 29 милиона долара, заради това, че полицаите, пристигнали първи на мястото на катастрофата, са направили и разпространили брутални изображения от инцидента.

Брайънт, дъщеря му Джиана и още седем души загинаха в катастрофа на 26 януари 2020 г., пътувайки за баскетболен мач. Съпругата на баскетболиста - Ванеса Брайънт, започна дело с мотива, че първите хора, които са отишли на мястото на инцидента, са снимали човешките останки, за да ги използват като ужасни сувенири.

Адвокатите, които защитаваха местната управа, признават, че присъдата е "честна и разумна". А ето какво гласи изявлението и на юристите от страната на Ванеса Брайънт: "Днес бе отбелязана успешната кулминация на смелата битка на г-жа Брайънт да държи отговорни онези, които бяха част от гротескната постъпка. Тя се бори за съпруга си, за дъщеря си и всички онези наши сънародници, чиито почернени семейства бяха унизени. Надяваме се победата ѝ в това дело и споразумението да сложат край на тази порочна практика.

Споразумението е за 28 850 000 долара, в което се включват 16 милиона, присъдени от федерален съд през август 2022 г. "Надяваме се, че г-жа Брайънт и децата ѝ ще успеят да се възстановят от загубата си.", се казва в официално съобщение. Крис Честър, чиято съпруга и дъщеря също починаха в тази катастрофа, е постигнал отделно споразумение за почти 20 милиона долара.

Първи обяснения за причината, довела до смъртта на Коби Брайънт

В САЩ вече се споменават евентуални причини за трагедията с хеликоптер в Калифорния, довела до смъртта на баскетболната легенда Коби Бр...

През март 2021 г. Ванеса Брайънт разпространи имената на четирима полицаи, които по нейните думи са разпространили снимки на мъртвите деца, родители и треньори, които заедно са отивали на баскетболен мач. Вдовицата на баскетболната суперзвезда тогава каза още, че въпросните снимки, на някои от които се вижда тялото и на дъщеря ѝ Джиана, са направени и разпространени "единствено с цел мрачна клюка".

В свидетелските си показания Ванеса Брайънт споделя, че е чела в медиите, че въпросните снимки са показвани в заведение в Лос Анджелис от един от полицаите. "Страх ме е, че е дъщерите ми може да видят тези снимки в социалните мрежи."

След фаталната катастрофа властите в щата Калифорния гласуваха закон, който забранява на членове на екипите на Бърза помощ, полиция и пожарна да правят неоторизирани снимки на жертви на различни инциденти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Леонардо ди Каприо се е сгодил? (СНИМКА)

Само истината: Цеци Красимирова разкри всичко за развода, за да се спре с измишльотините

Кой ще е големият победител в Звездния отбор на Hell's Kitchen?

Футуристичният апартамент на Карл Лагерфелд бе продаден за космическа сума

Бурни вълнения и нови обрати в "Ергенът" (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com