Tangra Eco Art Dance Festival започва от сърцето

4885
Tangra Eco Art Dance Festival започва от сърцето

Днес започва третото издание на Tangra Eco Art Dance Festival - единственият фестивал у нас, който събира на едно място интелигентна електронна музика, визуални изкуства и духовни практики от цял свят.

В рамките на 5 дни и 4 нощи - от 20 до 24 юни - в свещената земя на комплекс Свети Врач (регион Сандански, село Поленица) той ще представи изключителна селекция от изложби и пърформанси от 140 артиста от 40 страни (общо 110 часа музика на 2 сцени)

Funcity във Варна - музика, танци, спорт и изкуства

От 1 до 7 юли 2013 ще се състои третото поредно издание на един от най-атрактивните фестивали в България - FUNCITY . В продължение на с...

Името на фестивала е пряка препратка към мисията му – в основата на древната религия „тенгризъм“ e животът в хармония си природата и Tangra идва, за да напомни за за важната роля на всеки един в поддържането на екологичен и духовен баланс на планетата. Естествено, с висококачествено забавление и вдъхновение сред невероятно красива природа.

Нов модул в програмата тази година е Духовната градина - дзен зоната в сърцето на Тангра. Именно там ще бъде открито третото издание на фестивала.

В Духовната градина в следващите 5 дни учители от цял свят ще споделят знания и умения под формата на уъркшопи, практики, лечения и лекции: инструменти за събуждане на духа и увеличаване на знанията ни за живота. В следобедните и вечерните часове ще има и прожекции на образователни филми.

Сред практиките са Хата, Сивананда, Кундулини и Прана Виняса Флоу йога, ориенталски и дервишки танци и Ошо-медитация. Част от програмата е и семинарът “Нахрани душата си“ , в който Оги Юдиштира ще разнищва същината на санскритските текстове, допринасяйки към науката за духовното разбиране. Присъстващите на фестивала ще се запознаят и с петте принципа на хармоничния живот, както и с обучение по карти Таро. Сред леченията ще бъдат холистичен масаж, рейки, юмейхо, дзен-тай шиацу и бодиуърк.

Лили Йончева учи деца на африкански джембета

Перкусионистката Лили Йончева ще обучава децата на София на основните латино ритми върху 50 автентични африкански барабани - джембета, ...

Особено любопитни за международната публика на Tangra ще бъдат древните български традиции и ритуали, представени от Sunmoonfest по случай Еньовден - „Еньова Булка”, ”Мълчана Вода”, “Факелно шествие”, „ Еньовата Сватба” и др.

Част от Духовната градина ще бъде и кафене с плодови фрешове, органични салати, сурова храна, невероятни сурово-приготвени десерти и специални чайове и кафета. Любителите на храната ще се окажат в рая със спирулината, акая и гуарана, както и други детоксикиращи и увеличаващи енергията храни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com