Част от археологическия резерват "Мадара" ще бъде модернизиран

1521
Част от археологическия резерват "Мадара" ще бъде модернизиран

Част от Националния историко-археологически резерват "Мадара" ще бъде модернизиран. Проектът е на община Шумен и ще бъде финансиран със средства от кампанията "Ние обичаме България".

На 31-ви май в столичната зала "Арена Армеец" ще има благотворителен концерт. За каузата ще пеят фолклорни и поп изпълнители. Директорът на Шуменския музей Даниел Руменов съобщи, че в мултимедийния център ще има иновативни атракции, а новите технологии ще влязат в резервата:

46-годишен мъж е задържан при извършване на незаконни разкопки в НИАР "Мадара"

46-годишен мъж е задържан при извършване на незаконни разкопки в НИАР “Мадара”. Това съобщиха от ОД на МВР - Шумен. Той бил...

Детски кът за работа с деца, където ще има не само интерактивни игри, но и практически занимания. Там има назначен аниматор, който е и педагог. Акцентът ще бъде изграждането на виртуална реалност, където ще може да се види цялото развитие в епохите на Мадара - започвайки от праисторията и завършвайки в съвременния етап, когато са започнали разкопките и е открит за науката Мадарският конник. Това е виртуална 3D разходка.

Идеята е извън модернизирането на Медийния център в Мадара, да се направи и озвучаване на резервата през светлата част на денонощието, а нощем скалният релеф на конника да бъде осветен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен