Язовирите в Шуменско се изпускат за осигуряване на обем

11864
Язовирите  в Шуменско се изпускат за осигуряване на обем
Снимка: Actualno.com

10 язовира в област Шумен се изпускат с цел осигуряване на свободен обем. Информацията съобщи старши експертът "Контрол" в Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район - Варна.

В община Шумен се изпускат „Дибич” и „Белокопитово”, в община Велики Преслав - „Златар 3” и „Драгоево”, в община Смядово - язовирите „Янково”, „Александрово”, „Качица” и „Кълново” и в община Върбица - „Тича” и „Станянци”, информира агенция "Фокус".

Няма опасност от преливане на язовири в Шуменско

В Община Шумен няма опасност от преливане на язовири, реките са с леко повишено ниво, но при тази интензивност на валежите не се очаква...

Повишени са нивата на реките в областта вследствие на падналите валежи, но на този етап няма информация за настъпили аварийни ситуации и критични нива. Информацията е към 12.00 часа, получена от дежурните в общините. На този етап няма данни за прелели реки и нанесени щети.

Ръководителят на "Басейнова дирекция - клон Шумен” Наско Канавров обясни, че всички 25 язовира, контролирани от дружеството, се изпукат контролирано. Единствено язовирът в Развигорово не може да се освобождава, защото е с повреден кран, но няма опасност от преливане, заради достатъчно свободен обем.

Най-много дъжд в Североизточна България падна над Русе тази нощ – 40 литра на кв. метър, в Силистра са 9, а в Разград - 19.

„28 литра е падналото количество дъжд до момента в Шумен”, съобщи Лили Велева от Хидрометеорологичната обсерватория в града. За областта най-голямо е количеството във Венец – 38 литра на кв. метър. Прогнозата е за 40 – 50 литра до края на деня, информира Радио Шумен.

Няма данни за преливащи язовири в Шуменско

Няма данни за преливащи язовири на територията на област Шумен. Информацията съобщи Галина Цонева, главен експерт в дирекция „Кон...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен