X
 
 

Община Самуил плаща медицински прегледи на 600 неосигурени

1388 0
Община Самуил плаща медицински прегледи на 600 неосигурени
Снимка: Община Самуил
Медицински прегледи и изследвания на 600 здравно неосигурени, в това число и ромски жители, плаща разградската община Самуил.

Поръчката, чрез която ще се изберат изпълнители на дейността, е с прогнозна стойност 70 000 лева без ДДС. А срокът, в който това трябва да стане, е не по-късно от 31 май 2020 година.

Гинекологичните прегледи и изследвания на 200 здравно неосигурени жени от уязвимите групи, в това число и роми, ще включват преглед от акушер-гинеколог, ултразвукова диагностика на органите в малкия таз, ехомамография, цитонамазка за скрининг на рака на маточната шийка с резултат, всички необходими консумативи, оборудване и екарисаж.

300 души с неплатени здравни осигуровки ще бъдат изследвани за сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет. Те ще включват изследвания и прегледи при лекар специалист, електрокардиография, пълна кръвна картина.

100 неосигурени мъже ще бъдат изследвани за заболявания на простатата и бъбреците. Те ще включват прегледи от уролог, ултразвукова диагностика на простата и бъбреци и изследване на простатно-специфичен антиген.

Профилактичните прегледи ще се правят на групи, приблизително от по 20 човека.

При откриване на заболявания, на пациентите ще бъдат предписани съответните медикаменти, а при необходимост ще бъдат насочени към лечебни заведения и специалисти за последващо лечение. На всички прегледани ще се издават документи, удостоверяващи извършените прегледи и изследвания със съответните препоръки и/или лечение.

Финансирането е осигурено по проект „Социално-икономическа интеграция и подобряване на достъпа до образование на лица от уязвими групи в община Самуил“.

Основната цел на този проект е да допринесе за повишаване на качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността, както и до трайната интеграция на най-маргинализираните общности, включително ромите, чрез реализация на комплексни мерки и прилагане на интегриран подход. 

Общата стойност на проекта, обезпечен от Програма за развитие на човешките ресурси, е 491 710 лв.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално