X
 
 

Шуменци се гневят на по-скъпата и некачествена вода

717 1
photo of Шуменци се гневят на по-скъпата и некачествена вода
Снимка: iStock/Guliver
3,40 лева за кубик вода в Шумен – това е най-високата цена в България. Какво обаче е качеството на водата там – недоволни шуменци, събрали се пред офиса на ВиК в Шумен, разказаха своята гледна точка.

Според Костадин Диков, който си построил нова къща, за само половин година пожълтели бойлерите и когато се перат дрехите, те също стават жълти. "Не знам коя е причината да вдигнат цената", подчерта той пред Нова телевизия.

Сменят управителя на ВиК – Шумен, МРРБ тегли кредит на водното дружество

Конкурс за нов управител на „ВиК – Шумен“ ООД ще бъде проведен по предложение на Общото събрание на дружеството. Прич...

Друг шуменец пък призна, че няма големи проблеми с аварии по мрежата, но също попита каква е причината водата да поскъпва. "Насила ни карат да емигрираме", с горчивина каза той и също поиска да знае защо водата поскъпва.

Трети шуменец пък обвини кмета Любомир Христов и областния управител Стефан Желев, че с натиск накарали Общинския съвет да гласува бизнес плана на ВиК дружеството. Но ако всички акционери във ВиК-то искат по-ниска цена, тя ще бъде гласувана, а заседание ще има на 10 януари.

Според бизнес плана трябва да бъде изградена нова пречиствателна станция и нов водопровод, за да идва вода от язовир "Тича". Язовирът обаче нямал санитарно-охранителна зона. А още през лятото на 2018 година неправителствени организации предупредиха как чрез законови промени точно със санитарно-охранителните зони ще има огромни проблеми, защото те ще бъдат силно ограничени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално