Шуменските строители възобновяват протестите от утре

10298
Шуменските строители възобновяват протестите от утре
Снимка: БГНЕС

Днес се проведе среща между представители на "Автомагистрали - Черно море АД" и шефът на Агенция "Пътна инфраструктура". След нея финансовият директор на строителната фирма Петя Стоянова каза, че срещата с директора на пътната агенция Стефан Чайков не е довела до нищо съществено и 350 души са заплашени да останат без работа. Държавата дължи 12 милиона лева за строителството на новата отсечка от магистрала "Хемус", информира БНР.

Стоянова обясни: "Обещаните от Стефан Чайков 2,4 млн. лева утре ще са по сметките. С тях ще разплатим по една заплата и малко на доставчици. За останалото каза, че нищо не може да направи. Президентът на КНСБ Пламен Димитров обеща да търси министъра на финансите, защото проблемът е от началото на годината. От цялата ситуация ми стана ясно, че е имало неглижиране на проблема от институциите...явно е, че няма да успеем до края на годината с магистрала "Хемус". От утре стачните действия се възстановяват по всички основни артерии".

От „Автомагистрали-Черно море” поискаха оставката на шефа на АПИ

Лидерът на КНСБ в шуменската пътна фирма "Автомагистрали-Черно море" АД Господин Янков поиска оставката на председателя на Управителни...

Агенция „Пътна инфраструктура“ направи всичко, което е от правомощията й за осигуряване на средства за изграждането на участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“. Това подчерта председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков, информираха от пътната агенция.

За пореден път той е обяснил, че за разрешаване на ситуацията е необходимо да се осигурят целеви средства от републиканския бюджет, какъвто начин е предвиден още в началото при стартирането на обекта. Участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ – от км 337+302 до км 342+200, осъществяващ връзката с път І-2 Русе – Варна и І-4 Коритна - Белокопитово, чрез пътна връзка с път І-7 за гр. Силистра, се изпълнява въз основа на сключен Анекс към Договор за строителство от 3 декември 2012 г. на стойност 65 769 410,48 лв.

Инж. Чайков е уверил фирмата-изпълнител, че Министерството на регионалното развитие е внесло за съгласуване в Министерството на финансите проект на постановление за предоставяне на целеви финансови средства от централния бюджет за 2014 г. за финансиране изграждането на участъка от АМ „Хемус“ и разплащане на извършените строително-монтажни работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен