X
 
 

В Шумен организират кампания за събиране на стари елуреди

694 0
photo of В Шумен организират кампания за събиране на стари елуреди
Снимка: travel-tourism.info
На 13 октомври Община Шумен организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Това съобщиха от Общината.

В събота, 13 октомври, ще бъдат отворени три мобилни пункта в града за приемане на стари електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори и др.

Енергийните етикети за електроуредите стават по-прости - от A до G

Във вторник евродепутатите дадоха зелена светлина за опростяване на енергийните етикети. Промените ще позволят на потребителите по-лесн...

Гражданите могат да предадат непотребни или неработещи електрически уреди в двора на бившето Пето основно училище от 09.00 до 11.00 часа, на паркинга по ул. „Съединение“ над парка на общината от 11.30 до 13.30 часа и на ул. „Дедеагач“ №28 в кв. „Тракия“ от 14.00 до 16.00 часа (площадката на обръщача пред заведението „Бай Данчо“).

Община Шумен има сключен договор за изграждане на система за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване с дружеството „Грийнтех България“. Подизпълнител на организацията за Шумен е „Метарекс“ ООД. На площадките ще се приемат също батерии и акумулатори. Организацията, която отговаря за тяхното събиране и рециклиране, е „Рекобат“.

Кампанията има за цел да се проведе регламентирано събиране на непотребни електрически и електронни уреди и по този начин да се предпазят градът и околностите от замърсяване.

Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава възможност за рециклиране и превръщане на излезлите от употреба уреди в полезни суровини за промишлеността.

Всеки десети електроуред крие опасност

Всеки десети електроуред е опасен. Това показват проверките на контролните органи за тази година. От следващата седмица започват и масо...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители