В Шумен проверяват сигнал за агресия над деца с увреждания

683
В Шумен проверяват сигнал за агресия над деца с увреждания

Община Шумен започва проверка по сигнал за агресия над деца с увреждания. В интернет изтече клип, на който се чува как социален служител се държи грубо и агресивно с едно от децата в Центъра за настаняване от семеен тип.

Записът е направен миналата седмица от служителка в център „Слънчево детство", в който живеят 14 деца с увреждания. Хюлия Арон, която го е заснела, казва, че от хора от персонала често бият децата.

Край Шумен жена падна от скала

Млада жена паднала вчера от скала в труднодостъпна местност между Шумен и Лозево и се наложило пожарникари да я спасяват, съобщиха от О...

„Бях с още една колежка на смяна, при издаването на смяната, въпросният служител на записа беше вече започнал да налага детето. По принцип са подавани сигнали за побой над децата и какво ли не е правено, но никой от никъде не взема никакви мерки, просто няма с какво друго да докажем, че това нещо се случва там”, споделя Арон, цитирана от bTV.

Бивш служител в Центъра разказва и за други случаи на насилие срещу децата. Управителката на Центъра заяви, че не се притеснява от нищо. Проблеми между персонала и децата няма, а клипът в социалната мрежа е манипулиран.

От община Шумен заявиха, че вече са информирани за случая и започват проверки. ”Ще сигнализираме полиция, прокуратура, Агенцията за закрила на детето. Вярвайте ми, че аз ще искам една много сериозна проверка и ще се видят нещата - кой е прав и кой не е прав”, каза д-р Светла Маркова, зам.-кмет на община Шумен.

От общината ще направят проверка и за злоупотреби с материалната база и средствата

Пречиствателната станция в Шумен заработва през август

Пречиствателната станция за отпадни води в Шумен е почти завършена. Готови са 98% от станцията, отчетоха днес строителите на обекта п...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен