ДПС в Дулово се оплаква: Фалшива новина е, че купуваме гласове с линейка

15411
ДПС в Дулово се оплаква: Фалшива новина е, че купуваме гласове с линейка
Снимка: Личен архив

Сигнал до полицията в Силистра и до куп медии изпрати днес (31 март) човек, именувал се като Тунчай Акиф – съветник от ДПС в община Дулово.

"Не съм очаквал да бъда използван по толкова долен начин от местното ръководство на ДПС. От няколко месеца насам карат нас, общинските съветници от групата на ДПС, уж "доброволно" да си даряваме месечните възнаграждения, като от ръководството ни уверяват, че събраните пари ще се използват за рекламни материали за предстоящите парламентарни избори", е посочено в писмото.

Кметът на Дулово: До 2011 г. бяха асфалтирани 20 улици, сега са 200

Д-р Юксел Ахмед е кмет на община Дулово за втори мандат. Завършил е Висш медицински институт във Варна. Има специалност „Вътрешни...

В него е допълнено: "ПЪЛНА ЛЪЖА. В момента нашите пари, както и парите, събрани от членски внос, се раздават за купуване на гласове по селата в Община Дулово, от забележете "медицинските лица", обикалящи Общината с ЛИНЕЙКА, предоставена от водача на нашата листата и кандидат за депутат от ДПС. Линейката идва уж да те прегледат, а си тръгваш с бюлетина на ДПС и пари в джоба. Това е недопустимо за мен и моите избиратели като Общински Съветник от ДПС в Община Дулово, поради което ОТКАЗВАМ ДА РАБОТЯ С ТОВА РЪКОВОДСТВО".   

Посланието завършва с подпис, като има и телефон за обратна връзка.

Actualmo.com се свърза с Тунчай Акиф за коментар.

"Някой е пратил това писмо от мое име, но подписът не е мой. Имейл адресът също не е мой. Аз получавам пощата от Общинския съвет на съвсем друг мейл, който ми е единствен. Всичко е фалшиво – и имейлът, и съдържанието. Тъкмо излязох от Икономическа полиция, където дадох сведения. От Силистра дойдоха да ме разпитат", посочи той. Всъщност, в писмото, което се твърди, че е изпратил Акиф, е посочен неговият телефон - така и Actualno.com се свърза с него за коментар. А имейлът е с подател с електронна поща в руската мейл компания "Яндекс".

Община Куклен опроверга своя зам.-кмет заради твърдение в полза на ДПС

Предизборните страсти избухнаха с пълна сила в Куклен, но за съжаление с фалшиви новини и откровени неистини с цел обслужване на тясно ...

На въпрос дали е вярно написаното, той реагира остро: "Как може да е вярно написаното!? Как може да ми задавате такъв въпрос?! Това са пълни глупости. Нищо такова на никой не съм пращал. Правят се мръсни игрички някои хора. Аз съм си депесар, твърдо го заявявам. 15 души сме в Общинския съвет и всички сме си сплотени".

Попитан дали е обяснил и на ръководството на ДПС, че писмото е фалшиво, отговори: "Те знаят много добре. В мен никой не се съмнява".

Според него, се заиграва с името му, защото той е един от най-големите активисти на ДПС в Дулово. "Хората ме обичат и явно опонентите се притесняват от мен. Аз като взема тази заплата от Общинския съвет, половината я дарявам на хора - бедни, стари. Може да видите и на Фейсбук страницата ми. Явно фактът, че съм повече сред народа ги притеснява", допълни Тунчай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СИЛИСТРА:

Кметът на Силистра: Имаме лавина от обжалвания за санкционирани проекти на предходното управление

ВиК - Силистра се присъедини към “Български ВиК холдинг” ЕАД

Автобус амфибия ще плава по Дунав

След решение на съда: Коригират изборните резултати в Силистра

Одобрени са два проекта на Историческия музей в Тутракан

Опече си работата: Когато снегът спре тока, идваш в енергото със скара (ВИДЕО)

Силистра си има нов кмет, ето кой е той

Мемориалният комплекс в Тутракан се разширява с 3D карта и възстановка на окопи (СНИМКИ)

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Силистра

Графити, музика и градски истории: Oткрихме Доброто в Силистра заедно със Загорка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com