Две силистренски села останаха без транспорт до областния град

3269
Две силистренски села останаха без транспорт до областния град
Снимка: БГНЕС

Близо 300 души от две силистренски села нямат връзка с областния град. В навечерието на празниците хората, които са предимно възрастни и болни, останаха без автобусен транспорт, съобщава bTV.

От 9 декември няма автобус от Силистра до селата Срацимир и Българка. Причината е, че фирмата превозвач отчита загуби по линията.

Според кмета на с. Срацимир Георги Костадинов проблемът е сериозен.

Балотаж в 5 общини в област Силистра. Изборният ден започна спокойно

В 5 общини на област Силистра днес има балотажи за общински кметове. Кметове избират и жителите на 23 села в областта. Изборният ден з...

„Нашето население е възрастно, почти всеки ден на хората им се налага да ходят до личните си лекари - знаете какви са проблемите. Имаме четири дечица, които също ползват услугите на транспорта”, коментира Костадинов.

Димчо Георгиев е баща на едно от децата. Разказва, че всеки ден ги води на училище, а вечер се прибират с автобус. Без организирания транспорт не вижда вариант.

„Мисля вече да звъня на 112 да решават те проблема - полиция ли ще ги носи, пожарна ли, Гражданска защита ли”, каза Георгиев.

„Като го няма автобусът няма кой да ме гледа. Няма да мога да си дойда да си взема хляб. Снахата болна, синът - болен. Те са в града, като има рейс, прескачат и идват…”, разказва баба Бойка.

Повторно преброяване на бюлетините иска кандидат за кмет в Силистра

Кметът на Силистра ще бъде определен на балотажа в неделя между Юлиян Найденов от ГЕРБ и Александър Сабанов от местна коалиция "Граждан...

Автобусните фирми се оплакват от нерегламентирания превоз в селото. За местните хора обаче, това е спасение.

От общината са намерили временно решение на проблема.

Йорданка Владимирова, директор на Дирекция „Икономика" при община Силистра, коментира, че в момента линията се възлага по решение на областния управител за спешна мярка за срок от 6 месеца, до провеждане на процедура. „Тази линия ще бъде включена и в процедурата впоследствие, която подготвя община Силистра”, обеща тя.

По силата на временното споразумение превозвач ще пусне автобус от следващата седмица по три пъти на ден през делничните дни и по два пъти - през почивните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com