Тутракан през юли - Джулай Морнинг, Празник на кайсията и рожден ден на "Искам бебе"

16526
Тутракан през юли - Джулай Морнинг, Празник на кайсията и рожден ден на "Искам бебе"
Снимка: БГНЕС

За поредна година, на брега на река Дунав край Тутракан ще се съберат съмишленици на свободния дух от цялата страна за да преживеят JULY MORNING!

В първата юлска утрин в Тутракан отново ще прозвучи вечният хит „July morning”, в изпълнение на Джон Лоутън и Б.Т.Р.

Джулайско безвремие

Kaк се посреща Джулай Морнинг в кемпа на Kamenitza? Изискват се особени усилия. Първо - пътуваш в компания с колеги, неусетно сред р...

В местността „Лодкостоянка” през цялата нощ на 30 юни, срещу 1 юли, ще пеят и свирят групите: Novacaine, The Roost, Санеца, Chaplins Dream, Deep Violet, Lambye, Bad City, Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката, Sanitarium Escape, Тони, Краси, Пешето и Балуш, John Lawton и Б.Т.Р.

Цялото това съзвездие ще забиват яко рок до зори, и точно в 5:52 часа на 1 юли , John Lawton и Б.Т.Р заедно с кмета на Тутракан, д-р Димитър Стефанов, ще изпълнят хитовата песен „Джулай морнинг”.

Очакваме и този път хиляди свободолюбиви почитатели на JULY MORNING да се присъединят към нас.

ПРАЗНИК НА КАЙСИЯТА

„Тутракан – столицата на кайсията” – под това мото, всяка година в Тутракан, се провежда традиционния фестивал на кайсията.

Благотворителна инициатива "За да те има"

На 8 феруари бе даден стартът на благотворителната инициатива "За да те има" на сайта за безплатни обяви OLX в партньорство с фондация ...

За 14-та поредна година крайдунавският град Тутракан организира празник на кайсията. Тази година събитието ще се проведе на 30 юни от 17.00 часа в Крайдунавски парк – Тутракан. Традиционно на този ден се събират всички производители на кайсии от региона, тъй като именно този плод е сред традиционните овощни видове в региона.

Ще се проведе изложение на различни сортове кайсии, ще има конкурс за най-добър кайсиев плод, най-добра кайсиева ракия, най-вкусен кайсиев сладкиш и сладко от кайсии.

Избрани ще бъдат принц и принцеса „Кайскийка 2017“, а за малчуганите, организаторите са предвидили атрактивни игри и много забавления. За доброто настроение на гражданите и гостите на Тутракан е организиран и концерт на Самодейните състави при народните читалища в Община Тутракан.  

НАДЕЖДА С ВСЕКИ ИЗГРЕВ…

Тази година фондация „Искам бебе”, празнува 10 години от създаването си. Хрумването им е именно в Тутракан да отпразнуват рождения си ден, на 30 юни от 17:00 часа в Крайдунавския парк, от където рокери с мотори ще се включат в шествието на Фондацията "Искам бебе". С рокери, мотори, родители и деца, шествието ще завърши на самата сцена Джулай Морнинг и заедно всички в 19:00 часа ще сложат началото на очаквания изгрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com