Местната власт в Стралджа намали заплатите си

3030
Местната власт в Стралджа намали заплатите си

Новоизбраният кмет на Стралджа Атанас Киров сам поиска Общинският съвет да намали възнаграждението му. Първоначалното предложение беше заплатата на новия кмет да бъде 1975 лева, но по изрично настояване на кмета, местният парламент гласува с 225 лева по-ниско възнаграждение. 15 от съветниците гласуваха „за" новото предложение, информира "Дарик нюз".

Новият председател на общинския съвет инж. Живко Ангелов също сам е пожелал заплатата му да е с близо 50 % по-ниска в сравнение с председателската заплата в миналия мандат. По-ниски заплати от предходния мандат ще получават и новите общински съветници в Стралджа.

Откриха новия кооперативен пазар в Стралджа

Днес - 10 ноември, в Стралджа беше открит новият кооперативен пазар. Съоръжението разполага с 30 търговски щанда за продажба на селско...

Възнаграждението на общинските съветници ще бъде 40 % от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец.

Единодушно е решението за размера на основните месечни заплати на кметовете на кметства в общината. Най-висока по право е заплатата на кмета на Зимница - 830 лв. , по 720 лв. ще получават кметовете на кметства в Каменец, Иречеково, Лозенец, Войника, Воденичане.

Месечното възнаграждение на кметовете в Чарда, Джинот, Първенец, Маленово и Недялско ще бъде по 590 лв. Кметовете на по-малките села Атолово, Тамарино, Александрово, Люлин, Поляна, Палаузово ще получават месечно по 556 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com