Подготвят нови указателни табели на улиците и кварталите в Сливен

4329
Подготвят нови указателни табели на улиците и кварталите в Сливен

Идеен проект за цялостна визуална комуникация на град Сливен бе представен от заместник-кмета инж. Иван Манчев и Никола Урумов, участник в творческия екип на проекта. Идейната система се разработва от два месеца и предлага цялостно визуално решение, съобразено с инфраструктурата на Сливен, което да бъде разпознаваемо от всички граждани и гости на града, информира Topnovini.bg.

Изготвянето на проект за нови двуезични указателни табели е поредната стъпка, предприета от общинското ръководство, по усъвършенстването на градската улична мрежа.

Строителните дейности на площад "Хаджи Димитър" в Сливен приключват до края на месеца

Строително-монтажните работи за благоустрояването на северната част на площад „Хаджи Димитър” са в график и ще завършат до...

Проектът включва основни и допълнителни елементи от визуалната комуникация, необходими за ориентирането на хората в градска среда. При одобрение на идейните решения, новите указателни табели с имената на улиците ще бъдат поставени върху жилищни сгради и на метална носеща конструкция (стълбове) на всяка пресечка и кръстовище в Сливен.

„Поставянето на нови табели по улиците в Сливен е наложително, защото през последните години в града се построиха нови сгради, а старите табели са износени, повредени и нечетливи”, посочи Манчев. Според заместник-кмета табелите на улиците и указателите за историческите забележителности в Сливен са недостатъчни, а по обществените и частни сгради се наблюдават различни по вид и форма информационни указатели.

В презентацията на идейния проект Никола Урумов сподели, че табелите върху стълбове ще посочват със стрелки улиците и обществените сгради, с което ще се допринесе за по-добра ориентация в градска среда на гражданите и гостите на Сливен. Той посочи още, че на шестте входно-изходни артерии на града ще бъдат монтирани пътно-транспортни транзитни карти и указателни панели, като целта им ще бъде улеснение за транзитно преминаващите към други населени места шофьори и правилно ориентиране на гостите на Сливен към публичните обекти в града и тези с транспортно значение - ЖП гара и автогара.

По проект информационните табели са с различни размери в зависимост от техния вид и предназначение. В кварталите те са решени в различни цветове, а в центъра - в оранжево.

Поставиха под постоянно наблюдение активизиралите се свлачища в Сливенско

Под постоянно наблюдение са активизиралите се свлачища на територията на Oбщина Сливен. До момента са извършени проекто-проучвател...

Обновяването на указателни табели на улици, жилищни комплекси и други значими институции и обекти в града се извършва за първи път през последните 20 години в Сливен. Реализирането на този проект ще се извърши поетапно в съответствие с финансовите възможности на общината, като първото поставяне на нови указателни табели трябва да се изпълни в центъра и кварталите „Комлука” и „Клуцохор”.

След провеждане на обществено обсъждане на проекта, новата информационно-навигационна система на Сливен ще бъде адаптирана и за електронно ползване чрез мобилно приложение, съобщиха от общинското ръководство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com