Ремонтират обходния път на Елхово със специална техника

4264
Ремонтират обходния път на Елхово със специална техника
Снимка: БГНЕС

Със специализирана техника започна „студеното рециклиране“ на настилката в участък от обходния път на град Елхово, съобщава Дарик нюз. Рехабилитацията на 7-километровото обходно трасе стартира на 14 май т. г.

„Студеното рециклиране“ е съвременна технология за ремонт на пътните настилки, позволяща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

До края на 2015 г. преминаването по Дунав мост ще е в едно платно заради ремонти

До края на 2015 година преминаването по Дунав мост Русе- Гюргево ще се осъществява в едно платно поради ремонти на румънска територия, ...

При 296-ти км на път I-7 се извършва технологично фрезоване. В участъка от 291+450 км до 293+350 км се стабилизират банкети с трошен камък, правят се изкопи на банкети и др. Над 2/3 от предпазната ограда вече е демонтирана. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация.

При благоприятни метеорологични условия строителните дейности се очаква да завършат в средата на септември т. г.Предвидено е полагане на плътен асфалтобетон и основен пласт биндер. Ще бъдат изградени дренажи и канавки, ще се обнови хоризонталната и вертикалната маркировка и т. н.

Предстои ремонт на моста над р. Кириловска при км 289+725 на път I-7, както и на четири пътни кръстовища. Около 480 м шумозаглушителна ограда ще бъде поставена в отсечката между ул. „Морава“ и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в гр. Елхово, която е от км 292+678 до км 293+158 на първокласния път

С рехабилитацията на участъка ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към ГКПП-Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово - Бургас.

Павлова предупреди: Чакайте много ремонти по пътищата това лято и трудно движение

Очертава се горещо лято, с много ремонти по цялата пътна мрежа. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com