Сливен е пилотна община за нов вид социална услуга за деца

3389
Сливен е пилотна община за нов вид социална услуга за деца

Договор за предоставяне на нов вид социална услуга в Сливен беше подписан днес между общината и Сдружение „Дете и пространство” - София, съобщава Дарик нюз. Тя ще се реализира за пръв път в България и чрез нея се цели подпомагането на деца с прояви на психично страдание, които са конфликт със закона. Подкрепа ще се оказва и на техните семейства. Услугата ще се развива със съвместната координация на община Сливен, Сдружение „Дете и пространство” София и УНИЦЕФ.

Сдружение „Дете и пространство” е избрано след проведена от общината процедура за възлагане на външен доставчик на услугата по реда на Закона за социално подпомагане и правилника за прилагането му. Това съобщи Майя Грозданова - представител на УНИЦЕФ за региона. Доставчикът е неправителствена организация с доказан национален и международен опит в сферата на предоставянето на услуги, свързани с психологическа подкрепа на деца и семейства.

Община Сливен ще повиши заплатите на служители в администрацията

Община Сливен ще повиши заплатите на служители в администрацията, като месечната работна заплата ще бъде минимум 480 лв. Това съобщи на...

Чрез този договор кметът на община Сливен възлага на сдружението управлението и развитието на социалната услуга за срок от една година. Тя е иновативна за страната, а за функционирането й е създадена специална методика. Кольо Милев изрази задоволство от факта, че децата с проблеми и семействата ще получат квалифицирана помощ и че именно Сливен е градът, в който тази услуга ще се предоставя за пръв път в България.

От името на Сдружение „Дете и пространство” договорът подписа Любомир Жупунов - председател на неправителствената организация, който подчерта необходимостта от работа с деца в конфликт със закона като превенция на бъдещи криминални прояви от тяхна страна. Благодарение на реализацията на проекта в града ще бъдат открити и нови 10 работни места, допълни той.

Предоставянето на този вид помощ е част от ангажимента на община Сливен да разкрие поредица от социални услуги като една от тях Център за психологическа подкрепа за деца и семейства. Тя е част от големия проект, който осъществяват съвместно УНИЦЕФ и Община Сливен – „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”, посочи още Грозданова.

 

Сливенски ученици помагат на отделението по неонатология в областната болница

Сливенски ученици започнаха кампания в помощ на Отделението по неонатология в МБАЛ "Д-р Иван Селимински", съобщиха от лечебното заведен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com