Сливенчани протестира срещу високите заплати на общинските съветници

13011
Сливенчани протестира срещу високите заплати на общинските съветници

Сливенчани направиха палатков лагер в близост до общината с искане за намаляване на възнагражденията на общинските съветници в Сливен. Там денонощно се намират около десет души в три палатки, като очакват и още хора да се присъединят.

Тази форма на протест е след подписка със същата цел, която започна в края на април под Стария бряст в центъра на града. Над 2000 граждани са се подписали с искане общинските съветници да си намалят заплатите, каза пред репортер на БТА една от организаторите на протеста - Ася Мерджанова. Според нея реални възнаграждения биха били в рамките на две минимални заплати.

Детската млечна кухня в Сливен затваря за ремонт

От днес, 19 май, Детска млечна кухня в Сливен спира работа за известно време, съобщи управителят Мирослава Костова, цитирана от Slive...

Освен това протестиращите настояват да получат ведомостите със заплатите на общинските съветници, за да видят какви са реалните им доходи. Част от съветниците парират исканията на протестиращите, като обявиха кампанията за политическа. Те припомниха, че въпросът с размера на заплатите може да бъде решен веднага административно от кмета на града Кольо Милев, информира „Фокус”.

По думите на организаторката подписите са били внесени в деловодството на общината, но никой от общинските съветници не е реагирал, въпреки техните очаквания за диалог. Мерджанова съобщи още, че протестиращите ще присъстват на заседанието на Общинския съвет, което е насрочено за утре.

На заседание през януари сливенските общински съветници определиха да получават 60 на сто от възнаграждението на заместник-председател на Съвета за съответния месец. Януарските

заплати на повечето от тях, в зависимост от присъствието им на заседания и комисии, са били в рамките на около 890 лева. На няколко заседания бе внасяно предложение за намаляване на възнагражденията им, но не се стигна до разглеждането му.

Възрастен мъж от Сливен бе измамен със 7000 лева

Полицията в Сливен съобщи за поредната жертва на телефонна измама, като в този случай сумата е голяма.  На 25 април 75-годишен дя...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com