Съмнение за случай на свински грип в Сливен

4707
Съмнение за случай на свински грип в Сливен
Снимка: Thinkstock

Мъж, със съмнения за свински грип, се лекува в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, съобщи за Радио "Фокус"- Сливен д-р Николай Боскович, главен епидемиолог в Регионалната здравна инспекция в Сливен. Все още се очаква официално потвърждение на диагнозата от референтната лаборатория в Института по заразни и паразитни болести в София, където са изпратени проби, уточни д-р Боскович. Мъжът е от Норвегия.

Резултатите са от 7 януари, като заболяването е започнало от Норвегия. Пациентът е изолиран и се провежда лечение. Състоянието му е добро. Мъжът е в Сливен по линия на евангелистката църква от 5 януари, като с него са пристигнали и други хора.

Две жени пострадаха при пожар в Сливен

Две жени на 62 и 85 години пострадаха при пожар в Сливен, информира "Дарик нюз". Днес в 8.55 часа е получен сигнал за пожар във вила в...

Те се наблюдават постоянно, защото са били в контакт с него, но към момента нямат симптоми и оплаквания. Това е първият случай на грипно заболяване в Сливенско за тази година. Епидемиологичната обстановка в областта е спокойна и няма увеличение на простудните заболявания, каза още д-р Боскович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com