В Сливен намаляват хората, ползващи социални помощи‏

7134
В Сливен намаляват хората, ползващи социални помощи‏

През месец май в област Сливен са отпуснати общо 3 801 месечни социални помощи по Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за сумата от 376 503 лв., съобщават от Регионалната дирекция за социално подпомагане. Спрямо същия месец на предходната година се отчита намаление на броя на отпуснатите месечни помощи със 135 случая (или 3,43%).

В общините Котел и Нова Загора не се наблюдава динамика в броя на месечните помощи за анализираните периоди. В най-голямата община от областта – Сливен, през май са отпуснати с 200 месечни помощи по-малко, спрямо същия период на миналата година.

Италиански фирми предлагат участие на Сливенска община в иновативни проекти

Възможности за съвместна работа по проекти, свързани с телекомуникации и иновационни технологии за подобряване качеството на водата, об...

Увеличение на разрешените месечни социални помощи се наблюдава само в община Твърдица, където през май са отпуснати 495 помощи, което е със 60 случая повече спрямо месец май 2014г.

За отчетния месец в областта са отпуснати 8 еднократни помощи при инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други потребности, като през същия месец на предходната година те са били

12. Изплатена е и една целева помощ за заплащане на наем на общинско жилище и са издадени 33 удостоверения на лица с трайни увреждания за безплатно пътуване по железопътния транспорт в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com