В Сливен ще правят "Синя зона"

392
В Сливен ще правят "Синя зона"

„Наредба за обществения ред на територията на община Сливен” и „Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Сливен и издаване на сертификати клас В” прие Общински съвет Сливен на на днешното си заседание.

Местният парламент даде съгласие за въвеждането на „Синя зона" в града и възложи на кмета да организира тази дейност до края на септември.

Започна ремонт на уличната мрежа в Сливен

В Сливен започнаха ремонтно-възстановителни работи по булеварди и улици, по които преминава обществен транспорт. Ще се прави предимно...

В предварителния дневен ред бяха включени за разглеждане 32 точки, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Прието бе и едно допълнителното предложение от Милена Чолакова /ГЕРБ/, председател на Комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, за утвърждаване на протокола за общинските стипендии на ученици, пише Topnovini.bg.

В работата на сесията взеха участие кметът Стефан Радев и управленският му екип. В залата присъстваха кметовете на населените места в общината и граждани. В началото на заседанието председателят на Общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/ обяви, че Георги Стоянов е новият председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ.

Гласуваната днес нова наредба за обществения ред предвижда забрана за движение на каруци в целия град. Общинският съветник Мустафа Мустафов /ДПС/ предложи от забраната да отпадне квартал „Надежда”, но вносителят Стефан Радев не се съгласи. Новата наредба бе подкрепена от 23 съветници, един беше против и седем се въздържаха. Наредбата за насърчаване на инвестициите подкрепиха 38 съветници.

Не беше прието предложението на кмета Стефан Радев за прекратяване на членството на община Сливен в Регионалната асоциация на общините „Тракия”. Сесията днес не одобри още три точки от предварителния дневен ред, сред които проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Общинско предприятие „Общински пазари“.

В Сливен ще тестват сирените при бедствия и аварии

ОД на МВР-Сливен ще извърши тестове на системата за рано предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и аварии на 20 май, ...

Кметът Стефан Радев оттегли предложението си за ликвидация на общинския „Център за кожно-венерически заболявания“. По думите на Радев през седмицата предстоят разговори с ресорните заместник-министри в Министерство на здравеопазването, за да се обсъди плавното преминаване на дейностите на кожния диспансер към областната болница, в която община Сливен е акционер.

Съветниците продължиха срока на договора за управление на управителя на „Пътнически превози“ ЕООД с още един мандат, при досега действащите условия. Сесията днес даде съгласие за кандидатстване на община Сливен с проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“2014-2020. Прието бе предложението на кмета за добив на дърва за огрев от общинския горски фонд за снабдяване на местното население и хора с увреждания с дърва. Гласувани бяха няколко продажби на общински имоти в землищата на села от общината. Отпуснати бяха финансови помощи, както и дадено мнение за опрощаване на дългове към държавни институции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com