Задържаха 20 нелегални имигранти и шофьора им

1636
Задържаха 20 нелегални имигранти и шофьора им
Снимка: БГНЕС

20 нелегални имигранти, превозвани в автомобил са задържани от служители РУ Тунджа, съобщиха от ОДМВР Ямбол. Задържан е и шофьора - български гражданин.

Сутринта на 11 март, в хода на специализирана полицейска операция, на път II- 53, полицейски екип е спрял за проверка съмнителен автомобил, видимо превозващ пътници над допустимата норма.

Задържаха 27 нелегални имигранти на жп гара "Каспичан"

27 чужди граждани без документи са установени малко преди 22.30 часа на 28 февруари във вагон на товарен влак на жп гара "Каспичан". ...

При проверката е установено, че в автомобила „Сеат", с хасковска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от Свиленград са превозвани 20 чужденци, нелегално преминали границата на Република България.

Незабавно към мястото е насочена оперативна група при ОДМВР Ямбол. Първоначално българският гражданин и нелегалните имигранти са отведени в РУ Тунджа.

Чужденците - 6 мъже, 2 жени и 12 малолетни и непълнолетни деца са били без документи за самоличност и се самоопределили като афганистанци. Те са съпроводени и настанени в Разпределителен център-Елхово, където ще продължи работата по установяване на самоличността им.

Процесуално-следствените действия по случая са проведени под надзора на Ямболската районна прокуратура, информира "Дарик нюз".

Огнян Минчев: Не може имигрантите и бежанците да са привилегировани

Ако няма твърд и категоричен отговор на властите в Германия, безобразията от Кьолн ще се се разрастват. Това смята политологът Огнян Ми...

Въз основа на събраните доказателства на водача на автомобила е повдигнато обвинение и му е постановена прокурорска мярка „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com