X
 
 

Украйна се гневи на Apple за поставянето на Крим в рамките на Русия

2125 0
Украйна се гневи на Apple за поставянето на Крим в рамките на Русия
Снимка: Getty images/Guliver
Украйна порица Apple, защото показа анексирания полуостров Крим като част от Русия, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Руските депутати заявиха в сряда, че от Apple изпълнили искането на Москва Крим да се появи като руска територия на техните карти и приложения за времето.

Apple изненадващо отмени премиерата на хитов филм

Технологичният гигант Apple изненадващо отмени премиерата на филма "Банкерът" с Антъни Маки и Самюел Л. Джаксън, предаде БГНЕС Филмът ...

"Нека ви обясня по вашия начин, Apple", написа украинският външен министър Вадим Пристайко в Twitter в отговор на новината. „Представете си, че викате, че вашият дизайн и идеи, години на работа и част от сърцето ви са откраднати от най-лошия ви враг, но след това на някой невеж не му пука за вашата болка. Такова е усещането, когато наричате #Crimea (руска) земя“, коментира той.

"Apple, моля, моля, придържайте се към високите технологии и развлеченията. Глобалната политика не е вашата силна страна", коментира още Пристайко.

Посолството на Украйна в Съединените щати написа в Twitter: "Предполагаме, че украинците не благодарят на Apple за това #Деня на благодарността“.

Припомняме, че от сряда Крим и най-големите му градове Севастопол и Симферопол се показват като руска територия в приложенията на Apple, когато се използват в Русия.

Емоджита-джендъри в новата актуализация на Apple

Apple пусна нови емотикони с неутрален пол – аналог на повечето си досегашни емотикони. Между тях има пънкари, клоуни и зомбита. ...

Москва оказва натиск върху чуждестранните компании да признаят полуострова като неразделна част от територията ѝ.

Google от своя страна не идентифицира Крим като територия, принадлежаща нито на Русия, нито на Украйна. Все пак, когато бъде използван в Русия, имената на населените места в Крим се изписват с руски, а не с украински букви.

Actualno.com

Етикети: