Балнеолечебен комплекс ще гради „Пампорово“ АД  

7042
Балнеолечебен комплекс ще гради „Пампорово“ АД  
Снимка: Пампорово АД

Балнеолечебен комплекс в местността „Караджова нива“ край девинското село Беден ще прави „Пампорово“ АД. Видно от публикуваните в сайта на ековедомството документи инвестиционното намерение вече е минало всички съгласувателни процедури.

Идеята на дружеството, което стопанисва ски пистите в курорта Пампорово, е да бъде създаден балнео комплекс за клиенти с водни процедури за подпомагане на лечението им, водно-терапевтични процедури за укрепване на имунната система, профилактични масажни и ванни терапии за облекчаване и разпускане па тялото.

 

Проектът предвижда изграждане на 14 топила в отделни помещения или с отделно обособени външни зони, разделени от парково озеленяване. Включени са общи съблекални със санитарни помещения, предназначени за външните и вътрешните топилки.

Инвеститорът смята да подменя непрекъснато водата в топилата, за да може да се използват в максимална степен лечебните й свойства с цел също и подобряване на хигиенно-санитарните изисквания. Предвижданията са комплексът да работи целогодишно, а топилките - по 14 часа дневно между 8 и 22 часа.

Ще бъдат изградени топила с по-голям обем в две самостоятелни постройки, снабдени с помещения за преобличане, санитарни и масажни помещения. Също така басейн с размери 2,4/4,8/0,9 метра или 10.4 кубични метра, предназначен за повече хора.

Пампорово и Албена ще работят заедно за българския туризъм

Истанбул, януари 2020 г. Два големи курорта - Пампорово и Албена - обединяват сили и потенциал, за да представят България като атрактив...

Освен топилките и малки басейни, проектът предвижда изграждане на 4-5 двустайни бунгала за масажни, физио/кинезитерапевтични и индивидуални ванни процедури. Всяко бунгало ще разполага с две помещения с вани и масажни легла за процедури с общо санитарно помещение за преобличане и къпане.

Ще се построи сграда с ресторант тип снек бар с около 54 места на закрито и тераса с допълнителни 24 места. До него в обща сграда ще се разположат административният блок, състоящ се от рецепция, складове, помещения за персонала, магазини и други, а на второ ниво ще се изградят 5 хотелски двойни стаи и 2 хотелски апартамента със самостоятелни вани. Паркингът ще е с места за 26 автомобила.

Предвижда се комплексът да се захранва с минерална вода от находище „Беденски минерални бани“ – собственост на община Девин, като необходимото количество е около 1,5 литра в секунда. 

Припомняме, че в края на юли от „Пампорово“ съобщиха официално, че се впускат в новото предизвикателство, наречено лечебен туризъм, който включва климатолечение, горска терапия, възползване от йонизацията на въздуха и фитонициди.

От дружеството създадоха собствена хранителна добавка „Тера Окси“. От началото на юли пък разкриха нов медицински център с програми за възстановяване на здравето, в това число и за възстановяване след Ковид-19. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян