X
 
 

Китайци дариха 18 000 евро на родопско село

4482 0
photo of Китайци дариха 18 000 евро на родопско село
Снимка: Actualno.com/Веселина Божилова
Китайска компания дари 18 000 евро на Момчиловци. Дарението е връчено на провеждащия се в родопското село традиционен Фестивал на киселото мляко, организиран съвместно с компанията, която наложи на пазара в Китай българските млечни продукти.

Изложения на производители на млечни продукти от цялата страна, базар на занаятчийски изделия, кулинарни щандове и дегустации на родопски храни и специалитети са включени в програмата на фестивала, който продължава до 23 септември. По-късно днес ще бъде излъчена "Мис Родопи- Кралица на киселото мляко" на конкурс за красота, провеждан в рамките на фестивала, съобщават от кметството в родопското село.

Сред посетителите на фестивала са китайски гости, представители на компанията. "Момчиловци е известно сред китайските потребители като родно място на все по-популярните млечни продукти. Нека изградим един Нов път на коприната с икономически и културни измерения", призоваха гостите от азиатската държава.

Популярността на млеката рекламира селото и Родопите като място на дълголетници и туристическа дестинация, според представители на китайските партньори. Около 28 000 китайски туристи са посетили България през 2018 г., което е ръст от 3.7 процента, по данни на Министерството на туризма.

Фестивалът на киселото мляко в Момчиловци продължава и утре.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители