Кметът на Девин: Целевите трансфери са повече, отколкото в последните 30 години (СНИМКИ)

5250
Кметът на Девин: Целевите трансфери са повече, отколкото в последните 30 години (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com

"За последните три години община Девин получи чрез целеви трансфери над 7.5 млн. лв. за изграждане на важни инфраструктурни проекти. Това не се е случвало при нито едно правителство и при нито едно общинско ръководство през последните 30 години", заяви кметът на Красимир Даскалов на празника на Девин и минералната вода.

По думите му, са изградени редица мащабни обществено значими проекти, като един от най-важните е възстановяването на топлопровода за минералната вода от извора при Беденски бани до Девин. „Това даде възможност тази изключително лековита вода да потече в града ни отново и от нея да се възползват всички спа центрове.

3000 лв. плаща на полицай пиян и дрогиран девинчанин 

3000 лева трябва да плати за посегателство върху полицай 35-годишен девинчанин. Миналата година на 20-ти септември полицаи спрели пътн...

В момента се реализира още един изключително важен за всички инфраструктурен проект - рехабилитацията и реконструкцията на третокласния път Кричим - Девин. След приключването му със сигурност ще се увеличи туристопотокът, а това е и най-прекият път от централна България за Гърция. Именно - от Пловдив през Кричим - Девин - Борино - Доспат - Гоце Делчев – Драма“, посочи още Даскалов.

Той подчерта, че Девин е древен град със славна история, преминал през много превратни моменти в многовековното си съществуване, а днес е добре развиващ се курортен център, събрал в себе си всички дарове на величествената Родопа планина.

„С всичките природни дадености, които имаме - чистият въздух, изобилието от слънце, прекрасната природа, богатството от находища на минерални води, Девин предлага изключително палитра за почивка и туризъм. Човек, дошъл веднъж, желае отново да се върне и да се докосне до магията на Родопите и Девин, до родопското гостоприемство и съхранените автентични традиции и обичаи. В днешно време Девин променя своя облик. За последните три години успяхме да санираме 16 жилищни и обществени сгради. Подобряваме инфраструктурата - изграждаме и асфалтираме улици и пътища. Притежаваме много хубави спортни и детски площадки. Можем да предложим разнообразие от еко пътеки и туристически маршрути. Девин видимо се развива. Разбира се, за всичко това голяма заслуга имат всички хора - жителите на община Девин, които запазвайки традициите и уменията успяват да предадат знанията и трудолюбието на поколенията“, изтъкна градоначалникът.

600 танцьори от 21 клуба, кой от кой по-кръшни в Девин

600 танцьори от 21 клуба в България – от кръшни по-кръшни , се изявиха на „Девин денс фест". Фестивалът е шести поред в род...

Той пожела на всички жители на общината да бъдат здрави, добри, мъдри. "Обичайте се и си прощавайте в името на добруването на всички нас", призова Даскалов. Девин откри празника с рок концерти на групите "ANGUS&KEVIN" и "БТР". Началото на официалната церемония за четвърта година бе дадено с изпълнението на националния, европейския и химна на Девин, който е по стихотворение на местния поет Емил Енчев. Той бе представен за първи път през 2016 година. „Молитва за Девин” е по стихотворение на Енчев, музиката е на композитора Асен Масларски, а аранжиментът – на Димитър Гетов. Изпълнява се от Милица Божинова и Асен Масларски.

Днес веселието  бе подготвено от самодейците от община Девин, а тази вечер празникът завършва с концерт на Ивана и празнична заря.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян