Недялко Славов посочи кой ще бъде най-важният проект за областта през 2019 г.

1684
Недялко Славов посочи кой ще бъде най-важният проект за областта през 2019 г.
Снимка: Анита Чолакова

За догодина наш основен ангажимент остава проектът за изграждане на ГКПП "Рудозем-Ксанти", заяви областният управител на Смолян Недялко Славов. Пред шефовете на всички регионални държавни институции днес той направи отчет за свършеното през годината и проблемите, които трябва да разреши.

„Както повелява традицията на днешния ден – Игнажден, поканихме добри хора в сградата на областната администрация, за да може цялата следваща година само добри хора с добри намерения да влизат при нас“, каза Славов в началото.

Той обясни, че за изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ процедурата е на етап оценка на постъпилите оферти за избор на строител и строителен надзор. Поръчката за строителство бе обжалвана още в самото й начало, но КЗК потвърди законосъобразното й обявяване, заложените критерии за оценка и допустимост.

В момента се изпълняват строително-монтажни работи в участъка между Рудозем и Средногорци, за обходния път на град Рудозем още не е избран изпълнител. Напролет започва рехабилитация на пътя от Смолян – Стойките - Широка лъка – Девин - Михалково - Кричим. Финансирането е осигурено от Оперативна програма „Региони в растеж“ и това е най-големият проект за инвестиции в пътната инфраструктура, посочи Славов. Той допълни, че е обявено проектирането на пътя между Рудозем и Смолян през връх Средногорец.

За проекта, свързан с разширение на пътя Смолян – Асеновград с частична трета лента, РИОСВ в Смолян издаде решение в петък, че не е необходимо да се прави оценка за въздействието върху околната среда, тъй като участъците, които ще се уширяват, не попадат в защитени територии.    

„Даден беше старт на обществените поръчки за т. нар. втори воден цикъл на Смолян, но за отбелязване са многото инвестиции както на самото водно дружество във всички общини за подобряване на водопроводната мрежа, но проекти за инвестиции във ВиК- инфраструктурата са одобрени на общините от нашата област, които ще се изпълняват догодина“, посочи Недялко Славов.     

Кметът на Смолян: 2018-та година е успешна за общината, изпълнихме си задачите

2018-та година за община Смолян е успешна, защото изпълнихме задачите, които сме си поставили, заяви кметът Николай Мелемов пред журнал...

Той похвали работата на полицията, защото област Смолян продължава да е най-сигурният район в страната - с най-висока разкриваемост и най-ниска престъпност. Другите две гордости на областта са постиженията в образованието – заради най-високите резултати на учениците в матурите и външното оценяване, и в социалната сфера – заради това, че социалните институциите се дават за пример на национално ниво.

Славов изтъкна, че след преобразуването на 101-ви Алпийски батальон в полк численият му състав е увеличен със 150 души.

Нерешен проблем си остава срутището по пътя между Смолян и Мадан. Според Славов още в самото начало са били взети най-правилните решения. „Аз обаче ще бъда спокоен, когато завършат дейностите по трайното укрепване на срутището и настоявам за това“, подчерта той.

Другото предизвикателство пред областната управа по думите на Славов са провеждането на предстоящите два избора – местни и европейски, за които областната управа има преки ангажименти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян