Откриха ремонтираните 16 км от пътя Мадан - Златоград - Бенковски

4704
Откриха ремонтираните 16 км от пътя Мадан - Златоград - Бенковски
Снимка: МРРБ

Днес, 29 декември, официално беше открит рехабилитирания път III-867 Мадан – Златоград – Бенковски. На откриване присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

Ремонтирани са общо 16 км от направлението, което е на територията на областите Смолян и Кърджали и е единствената връзка към Златоград и околните населени места. Инвестицията е за над 10,6 млн.лв., осигурени от Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013“ и националния бюджет. 

Пропадане направи пътя към Рилския манастир крайно опасен

Пропадна пътят, водещ от Рилския манастир за гроба на Свети Иван Рилски - небесният покровител на България, и Кирилова поляна, предаде ...

На събитието присъстваха и областният управител на Смолян Недялко Славов, областният управител на Кърджали Илия Илиев и кметът на община Златоград Мирослав Янчев. 

Павлова подчерта, че проектът е финален за трансграничната програма и благодарение на усилията на бенефициента, фирмата изпълнител и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) няма да се загуби нито лев по програмата. Тя напомни, че строително-ремонтните дейности са започнали в началото на месец октомври тази година и много хора са изразили недоверие, като дори е имало изказвания, че ремонтът няма да приключи на време.

"Имаме прекрасно, модерно съоръжение, което се надявам да осигури безопасно пътуване на всички живеещи в региона. Изправяме се с гордо вдигната глава“, заяви регионалният министър. Тя изказа благодарности към община Златоград, като бенефициент и лично на кмета Мирослав Янчев, който определи като изключително активен и критичен, жадуващ и грижовен Златоград да е едно прекрасно населено място, да привлича туристи и да използва всички възможности, които дават европейските фондове, и всичко което правителството може да предостави. 

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ПСТ Груп“ ЕАД.

Павлова откри ремонтирани 18 км между проходите "Превала" и "Пампорово"

Приключи рехабилитацията на 6,5 км от път ІІІ-866 Смолян - Михалково – Кричим (проход "Превала") и на 11,351 км от път IІІ-8641 П...

Строителният надзор на отсечките се осъществява от „Екоинженеринг“ ЕООД /за участък 1 и 3/ и от „Еко Бул“ /за участък 2/. Проектът е „Подобряване качеството и достъпността на мрежите за създаване на общо бъдеще“ (AccessNet), с подпроект: „Реконструкция на път III-867 Мадан – Златоград – Бенковски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян