X
 
 

Полицаи дариха апарат за безкръвно изследване на бебета в Смолян

1468 0
photo of Полицаи дариха апарат за безкръвно изследване на бебета в Смолян
Снимка: Pixabay.com
Синдикалната организация на МВР дари билирубинометър на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД- Смолян. Дарението е част от кампанията „Служителите на МВР са достойни хора!“, съобщиха от лечебното заведение.

„Апаратът ще се ползва, когато жълтеницата при новородените е по-силно изразена и се налага да се правят контроли на кръвния билирубин чрез кръвна проба.

С нов апарат за безкръвно изследване на новородени се сдоби УМБАЛ-Пловдив

С последно поколение билирубинометър вече разполага отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив. Апаратът позволява безкръвно и неинваз...

Той е за безкръвно изследване и с него ще спестим убожданията на бебчетата. Изследването продължава няколко секунди и е изключително щадящо за новородените“, каза д-р Хризантема Георгиева – началник на Отделението по неонатология.

Кампанията на Синдикалната организация на МВР продължи 5 месеца. Събраната сума в размер на 36 633 лв. е разпределена за дарение на болниците в Смолян, Монтана, Разград, Кърджали, Благоевград и на два центъра за деца с увреждания.

След срещи с представители на здравните заведения е определена конкретната апаратура.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...