След 2 месеца жалби разблокираха поръчката за ГКПП Рудозем-Ксанти

5332
След 2 месеца жалби разблокираха поръчката за ГКПП Рудозем-Ксанти
Снимка: Анита Чолакова/Actualno.com

Малко повече от два месеца отне обжалването на поръчката за Граничен контролно-пропускателен пункт между Рудозем и Ксанти, обявена от областния управител на Смолян.

С днешна дата тя е рестартирана.

За Успение Богородично в Широка лъка спират движението между Смолян и Девин

Утре вечер от 21 до 21,30 часа ще бъде ограничено движението между Смолян и Девин през Широка лъка. Пътуването ще бъде трудно заради пр...

Припомняме, че изграждането на граничен пункт с около километър подходен път към него, заедно с всички видове комуникации е на стойност 14 526 000 лв. без ДДС. Процедурата бе обжалвана от фирма за продажба на коли, мотори и мотопеди „Р и Д Ауто - Строй“ ЕООД.

Пред Комисията за защита на конкуренцията 46-годишният Цанко Михайлов от Дупница поиска временна мярка „Спиране на процедурата“ с аргумент, че методиката, обявена от областния управител на Смолян, е незаконосъобразна. КЗК се произнесе два пъти по тази жалба – първо искането за временна мярка, като я отхвърли. И второ, за жалбата по същество. КЗК и нея отхвърли.

Мярката обаче бе обжалвана и пред Върховния административен съд, който потвърди определението на Антимонополната комисия

Това на практика даде възможност на възложителя да разблокира поръчката.

Законът за защита при бедствия ни прави беззащитни

Ако в най-скоро време не променят из основи Закона за защита при бедствия, срутищата, свлачищата и наводненията ще ни направят съвсем б...

Сега са обявени нови дати за приемане и отваряне на офертите. Крайният срок за приемането е 10 септември, а отварянето на предложенията е планирано за 11 септември.

Обществената поръчка включва изграждането на подходен път с три ленти за движение. Площадката на бъдещия ГКПП ще се състои от отделни трасета с по четири самостоятелни пътни ленти.

За граничния пункт се предвижда оформяне и благоустрояване на две площадки, изграждане на 3 административни сгради, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, обществени тоалетни, здравен контрол, хале за щателна митническа проверка, навес с метална покривна конструкция и осова автомобилна везна за обслужване на ГКПП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян