Близо един милион лева ще получат три училища в Петрич

1897
Близо един милион лева ще получат три училища в Петрич
Снимка: Pixabay
Близо един милион лева ще получат три училища в Петрич, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Три училища от Петрич ще получат финансова помощ от Министерството на образованието в размер на 834 178 лв. Целевите средства са на база готови проекти. 

Конференция представи процеса в подобренията на две видински училища (СНИМКИ)

Проектът „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“ се реализира в Профилираната природо-м...

Първото  училище, което е и с най-голяма финансова помощ от 620 000 лв., е "Кочо Мавродиев". Учебното заведение не беше преминало на едносменен режим, което затрудняваше работата му. С новите средства ще бъдат изградени допълнителни класни стаи, което ще отвори възможността за преминаването в чакания режим за училището. В "Кочо Мавродиев" се обучават 412 ученици, а школото е единственото в общинската мрежа, което не е на едносменен режим.

Второто училище, СУ "Антон Попов", ще получи от държавата 191 950 лв. Средствата ще бъдат насочени към основен ремонт, включващ: смяна на дограма, ремонт на санитарни възли и други ремонтни дейности. В училището се обучават 285 ученици. 

Третото училище, ПГМЕТ "Юрий Гагарин", е с най-малка финансова помощ - 22 228 лв. Те ще бъдат насочени само към ремонт на санитарни възли. 

Добрата новина за финансиране беше потвърдена от среща между кмета на града Димитър Бръчков и министър Красимир Вълчев в Петрич. Жители на Петрич се зарадваха на новината, защото училищата отдавна имали нужда от ремонт. 

Над 88 000 лв. - осигурени за закупуване на ученически шкафчета в Асеновград

Малко над 88 000 лева по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, са разпределени и предоставен...

Снимка: Архив

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители